Eric Hubers, LTO Nederland:

"Komende drie dagen afwachten, vooralsnog geen nieuwe vogelgriepgevallen"

Tholen - Vanmorgen vond in Den Haag bij het ministerie crisisoverleg plaats over de vogelgriep. Eric Hubers was daarbij aanwezig. Hij is voorzitter van de Vakgroep Pluimveehouderij bij LTO Nederland. Eric: "We hebben vanmorgen overleg gehad en op pluimveebedrijven in de omgeving van het getroffen bedrijf in Hekendorp is geen vogelgriep aangetroffen. Wel is iedereen nog erg bezorgd en zijn de komende dagen nog spannend. De standstill zal drie dagen duren en in die tijd ligt de export nog stil."

Eric geeft aan dat het ministerie complimenten heeft gekregen over de aanpak: "Vanuit het ministerie is heel adequaat gehandeld. Ik heb de pluimveehouder van het getroffen bedrijf ook gesproken en hij waardeerde het dat er meteen actie ondernomen is." Hij benadrukt dat ook de komende tijd spannend blijft: "Dit komt met name door het feit dat dit virus uit het niets komt. Extra oplettendheid is vereist."
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.