"Marian Blom: "Nieuwe verordening in huidige vorm onacceptabel"

Staatssecretaris deelt kritiek bio-sector op nieuwe EU-regels

De Raad van EU landbouwministers buigt zich op 10 en 11 november over het voorstel van de Commissie voor nieuwe wetgeving voor de biologische landbouw. Voorafgaand daaraan heeft staatssecretaris Dijksma de Tweede Kamer geïnformeerd over de ontwikkelingen in de afgelopen maanden. Dijksma is zeer kritisch over het voorstel dat er nu ligt, zie pagina 4 van deze Kamerbrief.

Bionext is nauw betrokken bij de discussie over de nieuwe wetgeving en heeft samen met vertegenwoordigers van de VBP, het Biohuis en de Biowinkelvereniging overleg gevoerd met het ministerie. Projectleider Marian Blom: "We zijn verheugd dat de staatssecretaris die kritische houding van de Nederlandse biologische boeren, verwerkers en winkeliers deelt. Deze nieuwe verordening is in zijn huidige vorm onacceptabel."Ook op Europees niveau, in de IFOAM EU groep, voert Bionext overleg over de plannen voor de nieuwe wetgeving. Veel lidstaten hebben net als Nederland stevige kritiek op het voorstel.

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.