Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AH en EkoPlaza het duurst

Prijzen Tilburgse supermarkten vergeleken

Emté aan de Besterdring is de goedkoopste supermarkt in Tilburg. Albert Heijn en EkoPlaza zijn verreweg het duurst, zo blijkt uit een onderzoek van Tilburgers.nl. De hele maand september werd het prijspeil van verschillende Tilburgse supermarkten in de gaten gehouden. Voor de meting werd naar een basaal boodschappenpakket gekeken. Hierin zaten allerlei basisproducten als eieren, kaas, pasta en toiletpapier. De prijzen van groente en fruit kunnen door het jaar heen erg wisselen, dus die zijn buiten beschouwing gelaten.

Supermarkt Emté kwam verreweg als goedkoopste uit de test. Voor een basis boodschappenpakket betaal je daar slechts 22,61 euro. De supermarktketen wordt op de voet gevolgd het pakket van Plus, waar het pakket 24,08 euro kost. De goedkope prijzen van Emté staan in schril contrast met Albert Heijn, die verreweg de duurste is. Voor een basis boodschappenpakket tel je 27,81 euro neer. De prijzen bij Albert Heijn zijn het afgelopen jaar flink gestegen – in 2013 kostte het pakket nog 24,69 euro. Een verklaring voor die prijstoename is de afschaffing van de vertrouwde Euroshopper producten. Het merk werd vervangen door AH Basic, dat qua prijs een stuk duurder uitvalt. Voor een uitgebreide vergelijking werd EkoPlaza ook in de meting meegenomen. Het pakket kostte bij EkoPlaza maar liefst 59,11 euro.

Ook bij andere supermarkten was een flinke prijsstijging te zien ten opzichte van vorig jaar. Opvallend is de toegenomen kaasprijs. De kiloprijs steeg gemiddeld van 4,29 euro naar 5,39 euro. Dat is onder andere te wijten aan de toegenomen vraag vanuit China, en de productieafname in Australië en Nieuw-Zeeland door grote droogte.

Bekijk hier het overzicht van alle supermarkten. (Bron: Tilburgers.nl)

Bron: Univers Online
Publicatiedatum: