Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek nodig om knelpunten in bemesting op te lossen

Kennisvragen opgehaald op Biologische Velddag

Het Biokennis Café AVG had op de Biologische Velddag (3 september in Lelystad) een mooie centrale plek. Dankzij de wand met kuubkisten was er een hele muur ontstaan voor posters. Op deze posters waren de grote thema's in het onderzoek te zien die die de afgelopen jaren op het gebied van groenteteelt en akkerbouw zijn gedaan. Zo waren er posters over veredeling, bodem, weerbaarheid en bemesting.

In het Café bleek dat vernieuwing op bedrijven veel richtingen kent. Vaak werd de bemesting in de biologische teelt genoemd, omdat deze voor steeds meer groentetelers en akkerbouwers een puzzel wordt als gevolg van een combinatie van de fosfaatwetgeving en de biologische bemestingseisen. Onderzoek kan een bijdrage leveren om een aantal knelpunten op te lossen.


Het Biokennis Café, met op de achterwand de thema's.

Door het goede oogstweer was de belangstelling voor de Biologische Velddag wat minder groot dan verwacht. Maar toch hebben tientallen telers in gesprek met elkaar en met Bionext verteld welke vernieuwingen ze op hun bedrijf hebben doorgevoerd, welke rol onderzoek daarbij heeft gespeeld en welke vragen ze nog hebben.

Bron: Bionext
Publicatiedatum: