Pure ondernemers zoeken mogelijkheden in midden Nederland

Jacob Beeker en Linda Heemskerk van Jerseyvleesbestellen zoeken een stal, grond en woonhuis voor de oprichting van hun eigen biologisch gecertificeerde Jerseyboerderij. Ze zijn met spoed op zoek naar een plek om een volwassen bedrijf te huisvesten. Lees hieronder de oproep:

Wie zijn wij?

Jacob Beeker en Linda Heemskerk met zoon Just en dochter Karlijn, een kudde Jersey stieren en enkele zoogkoeien. Wij fokken de stierkalveren op van een melkras, kalveren die na het afschaffen van de 'stierenpremie' als waardeloos werden beschouwd en veelal na 10 dagen afgemaakt zonder te benutten. De kalveren worden geboren op biologisch melkveebedrijf de Groote Voort, bekend van de Remeker boerenkaas. Doordat wij deze stiertjes ophalen, worden ze nu wel benut en hebben wij de mogelijkheid om te boeren. Wij houden de dieren zeer extensief, voeren alleen gras en een kruiden- en granenmengsel. We gebruiken geen kunstmest, bestrijdingsmiddelen of antibiotica. De dieren mogen langzaam groeien, met horens, met ballen en beweging zoveel ze willen. Dit levert ons na 2 jaar een zeer puur, gezond, dooraderd stuk vlees op, wat we met een eerlijk verhaal aanbieden.


Wat bieden we aan?

Wij kunnen uw weidegronden weer allure geven met prachtig rundvee, met horens. Wij beheren de gronden met zorg en aandacht voor het bodemleven. Voor onze dieren gaat de voorkeur uit naar weiden met houtwallen, diversiteit in het grasland, kleinere percelen en natuurlijke drinkplaatsen.

Wij willen de gronden en gebouwen gebruiken en beheren in overleg met eigenaren en met respect voor de omgeving. Alleen dan komt een echte wisselwerking op gang en kunnen producten die wij verkopen en onze manier van werken de uitstraling ondersteunen van de plek waar wij gevestigd zijn: maatschappelijk verantwoord, duurzaam beheer van natuur en respect voor mens en dier worden dan concrete termen.

Waarom zoeken we een pachtbedrijf?

Kopen van een boerderij in Midden Nederland is lastig, zo niet onmogelijk. Begonnen met 2 kalveren zo'n 3 jaar geleden, zijn wij nu te groot geworden voor onze rijtjeswoning en zijn we met spoed op zoek naar een plek om een volwassen bedrijf te huisvesten. Wij hebben op dit moment pachtcontracten voor ruim 30 hectare natuurgrond op Landgoed Vollenhoven in de Bilt en bij het Utrechts Landschap. Echter: we hebben dringend een stal nodig en willen voort met ons bedrijf. Dit houdt in dat we ruimte nodig hebben.


Welke gebouwen en gronden zoeken we?

Stal(len) van minimaal 900m2:
Dit kan ook een kapschuur of een loods zijn, want bij voorkeur realiseren we een potstal. Ofwel: een ingestrooide stal op een betonnen ondergrond die gemakkelijk kan worden uitgemest.

In de stal staan van oktober tot april (of zoveel korter als mogelijk) de stieren en stierkalveren om te overwinteren. Verder willen we in en rond de stal het jaar rond onze jongste dieren bij zoogkoeien laten drinken, zodat de dieren hun leven zo krachtig mogelijk kunnen beginnen. Daarnaast hebben we ook ruimte nodig voor het neerzetten van hooi, stro en machines

Land minimaal 5000 m2:
Tenminste de mogelijkheid om een uitloop te creëren bij de stal. We vinden het belangrijk dat ook de jongste dieren buiten komen. Bij voorkeur pachten we weiland en cultuurgrond bij de stal en woning, zodat we makkelijker onze jonge dieren in de gaten kunnen houden dan nu!

Opslag- en verkooppunt:
Op dit moment verkopen wij onder andere vanuit de 4m2 schuur van onze rijtjeswoning, die inmiddels vol staat met koelingen, diepvriezers en worst die te drogen hangt boven onze kinderwagen. We bezorgen ook veel vlees aan huis, en dan gebeurt het 'orderpicken' meestal in onze schuur. Deze opslag en verkoop lopen wonderlijk goed, maar moeten echt anders. Onze ambitie is een plek waar we onze eigen producten kunnen verkopen,samen met andere echte producten waarvan wij zien dat deze uitzonderlijk puur en gezond zijn. Wij richten ons niet op 'massa'. Onze klanten zijn mensen die bewust kiezen onze producten en manier van werken en zijn zeer betrokken.

Woning:
Tot slot zoekt ons gezin een dak boven het hoofd.

We zijn creatief en ondernemend, zoeken graag de verbinding, zien mogelijkheden in bijzondere situaties en hopen van u te horen!

Als u een plek kent of heeft waar wij ons zouden kunnen vestigen, komen we graag met u in contact.

Voor meer informatie:

Jacob en Linda Beeker
06 52034717
info@jerseyvleesbestellen.nl
www.jerseyvleesbestellen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven