Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

45% van de Amerikanen eet bio-producten, 15% vermijdt het

Bijna de helft van alle Amerikanen heeft biologische voeding omarmd. Dit blijkt uit een nationaal onderzoek die tevens laat zien dat een kleine groep nog altijd natuurlijke voeding afwijst. Als onderdeel van het jaarlijkse 'Consumption Habits'-onderzoek vroeg Gallup respondenten voor de eerste keer ook naar hun houding ten opzichte van biologische voeding. Het onderzoeksbureau kwam erachter dat 45% van de respondenten biologische producten in hun voedingspatroon probeert op te nemen, 38% reageerde onverschillig ten opzichte van biologische levensmiddelen en 15% van de respondenten gaf aan de producten te vermijden.

Biologische voeding is het meest populair in het westen, in de grote steden en onder jonge Amerikanen. Het westen scoorde het hoogst met 54%, gevolgd door het midwesten met 47%, het zuiden (43%) en het oosten scoorde het laagst met 39%. In de steden lijkt meer animo te zijn voor biologische voeding (50%) dan in de buitenwijken (46%). Slechts 37% van de respondenten die op het platteland wonen heeft interesse in bio-voeding.

In de leeftijd van 18 tot 29 jaar probeert 53 procent biologische producten te eten. Oudere respondenten waren niet zo enthousiast. En slechts 33% van de respondenten van 65 jaar en ouder eten bio-producten.

De vraag naar bio-producten lijkt ook afhankelijk van het inkomen: van de huishoudens met een inkomen van meer dan 75.000 dollar kocht 49% bio-voeding, dit geldt voor 45% van de huishoudens met een inkomen van 30.000 tot 74.999 dollar en slechts 42% van de huishoudens met een lager inkomen koopt bio-producten in.
Publicatiedatum: