Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische markt Ierland groeit weer

Consumentenonderzoek door het Ierse Bord Bia laat zien dat de retailwaarde van biologisch voedsel voor het eerst sinds 2010 weer stijgt. Het onderzoek waardeert de jaarlijkse retailomzet van biologische voeding op 99,1 miljoen euro. Vorig jaar was dit nog 97 miljoen euro. In 2010 was de waarde met 106 miljoen euro het hoogst.

Bijna 60% van de ondervraagde consumenten had in de afgelopen 6 maanden biologische voeding gekocht. 73% hiervan gaf aan meer biologisch te gaan kopen als er lokale biologische producten aangeboden worden. Meer dan een kwart van de consumenten zei dat het aantal biologische producten dat ze kochten in het afgelopen jaar toe was toegenomen. Een derde van de consumenten zag hier geen verandering in.



Hoewel biologische producten over het algemeen meer tot de dagelijkse boodschappen behoren, is er ook een groei in de aankoop van biologische voeding voor 'speciale gelegenheden'. 66% van de mensen koopt biologische voeding voor een romantische maaltijd thuis en meer dan 50% eet het tijdens het dieet.

Ierland telt momenteel 1.721 geregistreerde biologische telers met een areaal van ruim 52.000 hectare.

Bron: Esmmagazine.com

Publicatiedatum: