Zes kilometer A4 wordt Honey Highway

De pioniers van de biologisch-dynamische imkerwerkgroep waren, samen met wethouder Van Oord (onder andere portefeuillehouder groen en buitengebied) van Midden-Delfland en landschapsarchitect Stijn Koole (van Bosch Slabbers) aanwezig bij het BIJendiner op 9 juli. Het doel van het BIJendiner is om de natuurlijke manier van omgaan met bijen naar buiten te brengen, mensen te verbinden. Het resultaat is Honey Highway - een paradijs voor bijen - in de bermen van de A4. Zes kilometer snelweg zal Honey Highway worden. Stijn Koole is gevraagd in opdracht van Rijkswaterstaat een plan te maken voor landschappelijke inpassing van de A4. Hiervoor is een afspraak met de gemeente Midden-Delfland en Deborah Post (initiatiefneemster van het BIJendiner) ingepland voor de mogelijkheden van drachtbomen en bloemen.Drie maanden geleden is de Honey Highway tijdens het zesde BIJendiner geïntroduceerd. Voorafgaand aan het diner is de bodem van één hectare land (beschikbaar gesteld door Op Hodenpijl) door een expert ingezaaid voor het creëren van een blijvende bloemenzee. Als het meezit kunnen deelnemers aan BIJendiner op 8 april volgend voorjaar bloemenzaad uitstrooien voor Honey Highway, die begint vanaf de Levende Buitenplaats Op Hodenpijl. Hiervoor is een lokaal fonds opgericht.
 
In de kerk van Op Hodenpijl gaf BD-imker, landbouwer Henk Wansink een inspirerende lezing over de koe, de bij en de worm over hoe deze drie functioneren, dit als ideaalbeeld voor de landbouw. De avond werd afgerond met de oprichting van het landelijke BD-imkerfonds. Het diner dat voorafgaand in het biologische restaurant werd geserveerd was weer bereid van groenten, sla, kruiden en bloemen uit eigen tuin en vlees uit eigen stal van de Levende Buitenplaats.
 
Nederland kan een voorbeeld zijn voor de oplossing, wij hebben de kennis voor een blijvend bijenparadijs in de bermen. De zes kilometer in de bermen van de A4 is een begin. De Honey Highway moet een initiatief worden wat navolging zal krijgen in heel Europa, in samenwerking met de Nederlandse overheid, Provincie plus Rijkswaterstaat en de Gemeente Midden-Delfland.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven