Boerderij Romsicht wint Sinnestriel

Wethouder Rob Jonkman reikte zaterdag 21 juni tijdens de open dagen voor de biologische landbouw de Sinnestriel 2013 uit aan familie Oosterloo uit Tijnje. De familie van boerderij Romsicht was verrast met de prijs die ze kregen voor hun inzet voor duurzaamheid, zowel op hun bedrijf als privé.

De duurzaamheidsprijs van de gemeente Opsterland wordt jaarlijks uitgereikt aan een individu, bedrijf of organisatie die op bijzondere wijze het goede voorbeeld geeft voor duurzaam gedrag. Bij de gemeente kwamen diverse uiteenlopende aanmeldingen binnen. Een deskundige jury bepaalde uiteindelijk de winnaar.

Biologische boerderij/winkel/camping

De familie Oosterloo heeft een biologisch vleesveebedrijf in Tijnje inclusief een winkel waar ze diverse biologische producten verkopen. Onder andere vlees van hun Simmerthaler koeien en ossen. Daarnaast lopen er veel kippen vrij op het erf waarvan de eieren in de winkel te koop zijn. Ook is er naast de boerderij een mini-camping.

Duurzaamheid in alles

Duurzaamheid is op boerderij Romsicht in alles doorgevoerd. Zo krijgen de koeien alleen eten van eigen land en komt er geen krachtvoer aan te pas. Kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen zijn taboe. Veel werk gebeurt handmatig of op een manier zoals vroeger gebruikelijk was. Zonder al te veel mechanisatie.

Voor meer informatie: www.debioboer.nl

Bron: Sa24

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.