Wing sluit Groengarantie met de Hooilanden

Maandag 9 juni sloot het Wageningse bedrijf Wing een Groengarantie af met biologische boerderij De Hooilanden uit het Binnenveld. Een groengarantie is een afspraak tussen twee of meer partijen over het behouden of verbeteren van het uitzicht. Wing spreekt met de Hooilanden af dat zij voor de komende 10 jaar de gepotdekselse stallen zal onderhouden.


De stal is voorzien van zonnepanelen.

Deze karakteristieke, gepotdekselde stallen verdwijnen steeds meer uit het landschap. De houten planken maken plaats voor betonnen stalmuren. Om de gepotdekselse stallen in het Binnenveld te behouden sluit Wing een Groengarantie met Lodewijk Pool en Floor de Kanter, eigenaren van boerderij de Hooilanden. Zo draagt het Wageningse bedrijf Wing bij aan het in stand houden van het kenmerkende landschap van het Binnenveld.


Doornemen van de overeenkomst.

Op de Kalfjesdag die maandag 9 juni op de boerderij aan Slagsteeg 20 in Bennekom werd gehouden ondertekenden Wing en de Hooilanden in het bijzijn van de notaris officieel de overeenkomst.

De aanwezige wethouders van Wageningen Han ter Maat en Michiel Uitdehaag benadrukten het betekenis van een dergelijke samenwerking tussen particulieren op het platteland en in de stad, tussen landbouw en bedrijfsleven. Een initiatief als dit is niet alleen waardevol voor de betrokken partijen, maar alle passanten in het Binnenveld kunnen de komende 10 jaar gegarandeerd van een mooi landschap met de karakteristieke stalmuren genieten.Voor meer informatie: www.groengarantie.nl en www.dehooilanden.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven