Nederlanders staan over het algemeen positief tegenover groente, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Een duidelijke meerderheid vindt groente gezond (92 procent) en lekker (82 procent) – maar liefst 83 procent vindt het normaal om elke dag groente te eten.
Abonneren
Vacatures
- Coördinator backoffice
- Accountmanager industrie (internationaal)
- Assistent-Bedrijfsleider met doorgroei tot Operationeel manager
- Junior productspecialist biologische kruiden
- Avonturier / Zelfstandig recruiter
- Accountmanager
- Senior AGF Pricing Specialist
- Sales Support
- Quality Assurance Manager
- Senior / junior inkoper bloemen
Top 5 - gisteren
- Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- Waarom loopt Nederland achter op buurlanden in biologische teelt?
- Lidl opent haar nieuwste duurzame distributiecentrum in Almere
- Agroforestry op de BioVelddag 2022
- Maaltijdbox Ekomenu lanceert kassabon met ware impact van voedingskeuzes
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
Nederlander schat groenteconsumptie te hoog in
Nederlanders schatten hun dagelijkse groenteconsumptie te hoog in. Bijna driekwart denkt voldoende groente te eten, terwijl bekend is dat slechts 5 procent van de volwassenen in Nederland de aanbeveling van 200 gram groente per dag haalt. Meer informatie over het bereiden van groente kan de consumptie stimuleren. Het aanbod van groente kan vooral in de horeca beter, vindt de consument. Dat blijkt uit het Duurzaamheidkompas, een periodiek onderzoek naar actuele duurzaamheidthema's van Schuttelaar & Partners en MarketResponse.
Nederlanders staan over het algemeen positief tegenover groente, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Een duidelijke meerderheid vindt groente gezond (92 procent) en lekker (82 procent) – maar liefst 83 procent vindt het normaal om elke dag groente te eten.
Nederlanders staan over het algemeen positief tegenover groente, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Een duidelijke meerderheid vindt groente gezond (92 procent) en lekker (82 procent) – maar liefst 83 procent vindt het normaal om elke dag groente te eten.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 "Door hoge gasprijzen ligt een deel van de productie stil"
- 2022-05-16 "De vraag naar bio-kurkuma uit Costa Rica neemt toe"
- 2022-05-16 Ex-profvoetballer Mario Gomez investeert in Food Tech start-up Organic Garden
- 2022-05-13 Nultarief btw op groenten en fruit laat nog even op zich wachten
- 2022-05-13 Hoge prijzen vertragen vraag naar bio-limes
- 2022-05-13 Zwitserland: Bio-sinaasappelen goedkoper, prijs voor biologische gemengde sla ongewijzigd
- 2022-05-12 Natural Growth verhoogt opbrengst en zoetheid aardbeienoogst
- 2022-05-12 "Het zal ons niet lukken om precies aan te sluiten op de nieuwe bio-appeloogst"
- 2022-05-12 "Met de stijgende buitentemperaturen trekt de horeca aan"
- 2022-05-12 "Biologisch telen is stimuleren, niet onderdrukken"
- 2022-05-11 Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- 2022-05-11 Aspergeteler kiest voor druppelirrigatie
- 2022-05-10 Akkerbouwers kunnen naar eigen zeggen wel een drupje regen gebruiken
- 2022-05-10 "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- 2022-05-10 Wie betaalt de duurzame teler?
- 2022-05-10 Tasmaanse biologische appelteler bereidt zich voor volgend seizoen voor op introductie nieuw ras
- 2022-05-09 Het is tijd voor zeebananen, zeggen telers zilte groenten
- 2022-05-09 "Door de overstap naar biologisch telen is binding met afnemer helemaal terug"
- 2022-05-09 Beste jaarcijfers ooit voor Organto
- 2022-05-06 Ecologisch telen in kas met nauwelijks paden: "Daar groeit onkruid en dat kost tijd"