Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weleda steunt (oer)moederdag-campagne van Stichting Grondbeheer

Onder de titel 'Dankjewel, mam!' lanceert Grondbeheer vrijdag 9 mei een campagne op Facebook en via de digitale nieuwsbrief om eenmalige schenkers en donateurs te werven.

Met onze voeding staan we dagelijks in contact met de aarde. Zij is onze oermoeder en zorgt onvoorwaardelijk voor ons. Het is een mooi gebaar om haar op moederdag iets terug te geven: vrije grond. Voor de prijs van een bos bloemen (6 euro) kun je al een vierkante meter biologisch-dynamische landbouwgrond vrijmaken. Voor de prijs van een flesje parfum (30 euro/jaar) kun je donateur worden van Grondbeheer en duurzame steun aan onze oermoeder betuigen!

Schenkers en donateurs

Weleda steunt de moederdagcampagne van Grondbeheer. Bij een eenmalige schenking van minimaal 6 euro geeft Weleda de schenkers een mini Granaatappel Handcrème (10 ml) cadeau. Nieuwe donateurs ontvangen een grote verpakking Duindoorn Vitaliseringsdouche (200 ml).


Wat is vrije grond?

Vrije grond is gekocht met schenkgeld van burgers. Daardoor is het geen particulier eigendom meer. Bij natuurgebieden vinden we dit al heel gewoon. Het behoud van vruchtbare landbouwgrond is echter minstens zo belangrijk: het is de bron van ons voedsel. De grond van onze pachters en de bijbehorende flora en fauna is levend erfgoed. Als de huidige pachters ooit met pensioen gaan, kunnen zij hun stukje vitale aarde onbaatzuchtig doorgegeven aan een nieuwe bio-dynamische tuinder.

Voor meer informatie: www.bdgrondbeheer.nl of kijk op de facebookpagina van Stichting Grondbeheer.
Publicatiedatum: