Polderzicht in Mastenbroek opent deuren tijdens IJsseldeltadag

Polder Mastenbroek bestaat dit jaar 650 jaar. Dat is meteen het thema van de IJsseldeltadag die op 24 mei op de agenda staan. Verschillende agrarische bedrijven openen hun deuren en organiseren leuke activiteiten voor jong en oud.

De start van de IJsseldelta vindt plaats bij Heuvel Eierhandel IJsseldelta (Bisschopswetering 67) in Mastenbroek. Op de boerderij van de familie Van den Heuvel leven zo’n 45.000 vrije uitloop- en scharrelkippen. Iedere week leggen deze kippen circa 300.000 eieren. Deze eieren worden met een nieuwe geavanceerde machine gesorteerd en ingepakt. Tijdens de IJsseldeltadag neemt gedeputeerde Theo Rietkerk de nieuwe sorteermachine officieel in gebruik.Om 10:00 uur wordt de opening vervolgd bij: Biologische melkveehouderij Boer Pelleboer/Polderzicht, Oude Wetering 139 Mastenbroek. Op de boerderij van de familie Pelleboer wordt een heerlijke biologische natuurkaas gelanceerd. Deze nieuwe kaas wordt in samenwerking met de Vogelbescherming en groothandel Kroon, (biologische verswaren) op de markt gebracht. Zo komt een stukje van het Nationaal Landschap IJsseldelta beschikbaar voor heel Nederland. Daarna is er een uitgebreid programma.

Voor meer informatie: www.ijsseldeltadag.nl

Bron: Genemuidenactueel.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.