Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Protest tegen w

Directeur Organic Consumer Association gearresteerd

Eerder deze week werd Alexis Baden-Mayer, politiek directeur van de Amerikaanse Organic Consumers Association, in handboeien afgevoerd toen ze weigerde om het protest van OCA te beëindigen. Er werd geprotesteerd tegen volgens de OCA illegaal doorgevoerde wijzigingen in het USDA National Organic Program (NOP), betreffende het beleid rond de erkenning van niet-biologische materialen in biologische producten. Dit gebeurde een bijeenkomst van de National Organic Standards Board (NOSB) in San Antonio, Texas.

De USDA, het Amerikaanse ministerie van landbouw, wil niet-biologische ingrediënten en materialen verwijderen van NOP's nationale lijst van toegelaten stoffen en verboden producten die biologisch gecertificeerd zijn door de USDA.

"Wanneer een overheidsinstelling, het National Organic Program, dat zich voordoet als vertegenwoordiger van de biologische gemeenschap, in plaats daarvan juist de USDA-bureaucraten vertegenwoordigd, is het tijd voor biologische consumenten en onze andere bondgenoten om op te staan en de controle over de biologische normen en praktijken terug te nemen", aldus Ronnie Cummins, nationaal directeur van de Organic Consumer Association (OCA).

De Organic Consumer Association geeft aan het hier niet bij te laten zitten. "De strijd om de controle van de biologische en natuurlijke voedingsmiddelen en producten is er één voor de lange termijn. We zijn van plan om dit door te zetten", aldus de OCA in een persbericht.

In de komende weken zal OCA de oprichting van de 'Organic and Natural Health Trade Association' formeel gaan aankondigen. De nieuwe vereniging zal alleen open staan voor bedrijven en organisaties die voldoen aan strenge, ethische, biologische en natuurlijke gezondheidsnormen. En ondertussen is de strijd tegen de wetswijziging in de NOP nog niet voorbij.

Voor meer informatie: www.organicconsumers.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven