Consumenten helpen Nature & More-teler Zongo
Bouw een waterput, eet een biologische mango
De biologische mango's van Nature & More zullen dit jaar bijdragen aan de constructie van een waterput in het dorp Takalédougou vlakbij Banfora. Voor elke kilo verkocht fruit wordt tenminste 1 cent gereserveerd voor het project, bovenop de gewone fairtrade premie. Nature & More's mangospecialist Pieter-Jan Nieuwenhuijs vindt het project zo belangrijk dat hij persoonlijk mango's gaat verkopen op het aankomende Food Film Festival in Amsterdam, waarbij al het geld naar het project gaat.
Biologische mango's met codesticker.
De constructie van de waterput en bijbehorende voorzieningen zal ongeveer 12.000 euro kosten. Zongo Adama, de belangrijkste mangoproducent van Nature & More in Burkina Faso, legt uit waarom dit project is geselecteerd: "De waterput zal de dorpsbewoners enorm helpen! Ze halen hun water nu bij een klein riviertje dat niet erg schoon is. In het droge seizoen moeten ze 5 kilometer lopen en het terug dragen over dezelfde afstand. Dit is meestal werk voor vrouwen en kinderen. Een waterput betekent eindelijk schoon en veilig drinkwater en meer tijd voor school en werk!"
Zongo Adama met een eerdere identieke waterput in Mali (medegefinancierd door Nature's Pride).
Nature & More is het transparantiesysteem van Eosta, distributeur van biologisch groente en fruit in Europa. Met de codesticker op het product kunt u de teler een virtueel bezoek brengen. More informatie over Zongo vindt u met code 565 op www.natureandmore.com. De One Cent for the Future-campagne sponsort elk jaar meerdere projecten die met de telers verbonden zijn.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-31 Komkommerprijs duikt naar beneden
- 2023-03-31 “Bio-or-not-to-bio”, dat is geen vraag meer!"
- 2023-03-30 Kabinet twijfelt om afschaffing btw op groenten en fruit door te zetten
- 2023-03-29 Een half jaar of jaarrond aardbeien in het Nederlandse schap?
- 2023-03-29 "Retailers niet langer huiverig nieuwe dadels aan te bieden"
- 2023-03-29 'Loeren bij de Boeren 2023' met De Waog: 30 april
- 2023-03-29 Opschaling in de teelt van bio-champignons voor betere concurrentiepositie
- 2023-03-28 Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- 2023-03-28 De aardappel als casus onderzocht in de afschaffing van btw op groenten en fruit
- 2023-03-24 Siciliaanse citroenenteler maakt stap naar biologisch-dynamisch
- 2023-03-23 100.000 kilo bio-aardappelen en -wortelen voor Voedselbank
- 2023-03-22 "Ook het tweede kwartaal zal de gembermarkt uitdagend zijn"
- 2023-03-22 Oostenrijk: De keerzijde van de biologische groei
- 2023-03-22 Zwitserland: Sterke prijsdaling voor bio selderij; clementines en mandarijnen stijgen
- 2023-03-22 "We verwachten veel toekomst in bio"
- 2023-03-22 Productief biologisch herbebossingsproject in Ecuador
- 2023-03-20 "Biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt"
- 2023-03-17 "Macadamianoten van ruim 7.000 kleine bio-telers"
- 2023-03-17 Waarom biologisch? Vragen van telers en consumenten
- 2023-03-16 "SwingBio blijft aan terrein winnen op krimpende markt"