De vrouwen en kinderen van Takalédougou, Burkina Faso, kijken reikhalzend uit naar het komende fruitseizoen. Ze hopen dat Europese consumenten veel van hun biologische en fairtrade mango's zullen eten, want dat betekent dat ze aan het eind van het jaar een nieuwe waterput zullen hebben. Daarmee zijn ze verlost van een 5 kilometer lange wandeling naar de dichtstbijzijnde bron.
De biologische mango's van Nature & More zullen dit jaar bijdragen aan de constructie van een waterput in het dorp Takalédougou vlakbij Banfora. Voor elke kilo verkocht fruit wordt tenminste 1 cent gereserveerd voor het project, bovenop de gewone fairtrade premie. Nature & More's mangospecialist Pieter-Jan Nieuwenhuijs vindt het project zo belangrijk dat hij persoonlijk mango's gaat verkopen op het aankomende Food Film Festival in Amsterdam, waarbij al het geld naar het project gaat.
Biologische mango's met codesticker.
De constructie van de waterput en bijbehorende voorzieningen zal ongeveer 12.000 euro kosten. Zongo Adama, de belangrijkste mangoproducent van Nature & More in Burkina Faso, legt uit waarom dit project is geselecteerd: "De waterput zal de dorpsbewoners enorm helpen! Ze halen hun water nu bij een klein riviertje dat niet erg schoon is. In het droge seizoen moeten ze 5 kilometer lopen en het terug dragen over dezelfde afstand. Dit is meestal werk voor vrouwen en kinderen. Een waterput betekent eindelijk schoon en veilig drinkwater en meer tijd voor school en werk!"
Zongo Adama met een eerdere identieke waterput in Mali (medegefinancierd door Nature's Pride).
Nature & More is het transparantiesysteem van Eosta, distributeur van biologisch groente en fruit in Europa. Met de codesticker op het product kunt u de teler een virtueel bezoek brengen. More informatie over Zongo vindt u met code 565 op www.natureandmore.com. De One Cent for the Future-campagne sponsort elk jaar meerdere projecten die met de telers verbonden zijn.
Consumenten helpen Nature & More-teler Zongo
Bouw een waterput, eet een biologische mango
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-25 Kansen voor biologische teelt van Cantaloupe-meloenen
- 2022-05-25 "Tijdens de langdurige bewaring wordt het kaf van het koren gescheiden"
- 2022-05-25 Catalaans bedrijf maakt eetbare verpakkingen
- 2022-05-24 "Komend seizoen breiden we de teelt van bio-zoete aardappelen in Portugal met 30 hectare uit"
- 2022-05-23 Piekopbrengst voor bio-blauwe bessen in Californië en Georgia
- 2022-05-23 Groente & Fruitbrigade opent derde locatie in IJsselmuiden
- 2022-05-20 Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- 2022-05-20 "Combinatie van verse en verwerkte gember vergroot afzetkansen"
- 2022-05-20 "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende, maar ook zeer passende stap"
- 2022-05-19 Special AGF volgende maand van start
- 2022-05-19 Biologische landbouw in opmars in het Verenigd Koninkrijk
- 2022-05-19 Areaaluitbreiding vollegrondsgroenteteelt, biologische tuinbouw in opmars
- 2022-05-19 Oogst van witte kolen in rassenproef had vroeger gemogen
- 2022-05-18 Ombouw kas voor bioteelt in beeld
- 2022-05-18 Dure groenten in supermarkt, dus dan maar zelf kweken?
- 2022-05-18 "Aanbod oude aardappelen raakt geleidelijk op"
- 2022-05-18 "Droogte precair maar nog niet desastreus voor akker- en tuinbouw"
- 2022-05-17 Vervolg Green Deal voor duurzame voedselproductie
- 2022-05-17 "Hoe langer je biologisch teelt, hoe blijer je wordt"
- 2022-05-16 Ex-profvoetballer Mario Gomez investeert in Food Tech start-up Organic Garden