Consumenten helpen Nature & More-teler Zongo

Bouw een waterput, eet een biologische mango

De vrouwen en kinderen van Takalédougou, Burkina Faso, kijken reikhalzend uit naar het komende fruitseizoen. Ze hopen dat Europese consumenten veel van hun biologische en fairtrade mango's zullen eten, want dat betekent dat ze aan het eind van het jaar een nieuwe waterput zullen hebben. Daarmee zijn ze verlost van een 5 kilometer lange wandeling naar de dichtstbijzijnde bron.

De biologische mango's van Nature & More zullen dit jaar bijdragen aan de constructie van een waterput in het dorp Takalédougou vlakbij Banfora. Voor elke kilo verkocht fruit wordt tenminste 1 cent gereserveerd voor het project, bovenop de gewone fairtrade premie. Nature & More's mangospecialist Pieter-Jan Nieuwenhuijs vindt het project zo belangrijk dat hij persoonlijk mango's gaat verkopen op het aankomende Food Film Festival in Amsterdam, waarbij al het geld naar het project gaat.


Biologische mango's met codesticker.

De constructie van de waterput en bijbehorende voorzieningen zal ongeveer 12.000 euro kosten. Zongo Adama, de belangrijkste mangoproducent van Nature & More in Burkina Faso, legt uit waarom dit project is geselecteerd: "De waterput zal de dorpsbewoners enorm helpen! Ze halen hun water nu bij een klein riviertje dat niet erg schoon is. In het droge seizoen moeten ze 5 kilometer lopen en het terug dragen over dezelfde afstand. Dit is meestal werk voor vrouwen en kinderen. Een waterput betekent eindelijk schoon en veilig drinkwater en meer tijd voor school en werk!"


Zongo Adama met een eerdere identieke waterput in Mali (medegefinancierd door Nature's Pride).

Nature & More is het transparantiesysteem van Eosta, distributeur van biologisch groente en fruit in Europa. Met de codesticker op het product kunt u de teler een virtueel bezoek brengen. More informatie over Zongo vindt u met code 565 op www.natureandmore.com. De One Cent for the Future-campagne sponsort elk jaar meerdere projecten die met de telers verbonden zijn.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.