Kinderen die helpen bij het koken eten meer groenten

Kinderen die helpen bij het bereiden van hun eigen maaltijd eten significant meer groenten dan kinderen die zich niet met koken inhouden. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd in het Nestlé Research Center in Lausanne waarover is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Appetite. Aan het onderzoek deden 47 ouderparen mee met een zoon of dochter in een leeftijd tussen 6 en 10 jaar. De onderzoekers denken dat het bij het zoeken naar mogelijkheden om kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren een goede zaak kan zijn om kinderen bij het koken te betrekken.



In het onderzoek werd een maaltijd bereid met kip, salade, bloemkool en pasta. De helft van de kinderen hielp mee bij het koken. De andere helft liet dat over aan de ouders en deed een spelletje. De kinderen die meehielpen bij de maaltijdbereiding aten bijna 76% meer van de salade en 27% meer kip. Gemeten in calorieën aten ze 25% meer dan de kinderen die zich niet met het koken bemoeiden.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven