
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- Biologisch akkerbouwer Douwe Monsma aan tafel bij onderhandelingen landbouwakkoord
- "Nederlandse leiders putten sterk uit de ervaringen in Denemarken bij het ontwikkelen van de markt"
Top 5 - afgelopen week
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- Onkruidrobot maakt indruk op RTL-presentator Lodewijk Hoekstra
- Biologische paddenstoelenkwekerij zet deuren wijd open na nieuwbouw
- Roomijs van BD-landbouwer Tim Moerman in BinnensteBuiten
Top 5 - afgelopen maand
- Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- De Wijndragers neemt het merk Van TON uit Zierikzee over
- Potgrond met turf funest voor natuurgebieden, maar alternatief lijkt moeilijk te vinden
- "Overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen"
Peter Melchett, Soil Association:
"Vreemde conclusie dat bio-voeding risico op kanker niet verlaagt"
Peter Melchett, directeur van de Britse Soil Association reageert als volgt: "Wij vinden het vreemd dat een daling van 21% in non-Hodgkin lymfoonkanker onder vrouwen die aangaven meestal of altijd biologisch voedsel te eten, zo gemakkelijk genegeerd wordt door Cancer Research UK. Ze lijken de betekenis van pesticiden slecht te begrijpen en niet te weten hoe deze pesticiden in eten terecht komen. Veel moderne pesticiden zijn 'systemisch', wat betekent dat ze in elk deel van de plant zitten en niet kunnen worden weggespoeld door het product te wassen. Het meest voorkomende bestrijdingsmiddel in Britse gerechten is volgens tests van de regering Monsanto's Round-up in brood. Dat komt doordat het net voor de oogst op de tarwe gespoten wordt. Dr. Claire Knight, gezondheidsinformatiemanager van Cancer Research UK, zegt dat mensen wanneer ze zich zorgen maken over pesticiden de producten moeten wassen alvorens ze deze gaan eten. Wij zouden graag willen weten hoe ze verwacht dat consumenten broden zullen gaan wassen."
Peter: "Vier van de vijf huishoudens in het Verenigd Koninkrijk kiezen voor biologische voeding. De redenen om dit te doen variëren. Dit varieert van de voordelen die biologisch heeft voor het 'wildlife' - geen landbouwsysteem is meer bij-vriendelijk - tot het feit dat de biologische normen GMO-gewassen en -ingrediënten verbieden, evenals schadelijke gehydrogeneerde vetten en controversiële kunstmatige kleurstoffen en additieven. Mensen kopen biologische producten om hun blootstelling aan pesticiden te verminderen - 320 daarvan worden routinematig worden gebruikt in de niet-biologische landbouw."
"Vergeleken met soortgelijke studies lijkt deze een aantal zwakke punten te hebben. Belangrijke verstorende factoren zoals het BMI van vrouwen en de hoeveelheid lichamelijke inspanning werd slechts één keer gemeten tijdens de acht jaar durende studie. Ook geven de onderzoekers toe dat andere verstorende factoren niet meegewogen zijn. Het is algemeen aanvaard dat het bestuderen van de relatie tussen voeding en kanker zeer uitdagend is, gezien het feit dat de processen die leiden tot de ontwikkeling van kanker gedurende een heel mensenleven invloed kunnen hebben en moeilijk te scheiden zijn."
Voor meer informatie: www.soilassociation.org
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Proeven met bio-frambozen die klaar zijn voor de toekomst
- 2023-05-22 "We zien nog meer mogelijkheden om samen te werken"
- 2023-05-22 Frisse start voor overtollige AGF bij FRIS Supermarkt
- 2023-05-22 "We zitten nu pas een paar dagen op de krenttrap"
- 2023-05-19 Sclerotiënrot geconstateerd in de biologische teelt van vruchtgewassen
- 2023-05-19 Zorgen over effectiviteit van beleid voor biologische landbouw
- 2023-05-19 Organto gaat in 'Doe Maar Duurzaam' in op de reis van de biologische banaan