Bio-areaal in Zwitserland: +5.000 hectare

Het aantal bedrijven in Zwitserland dat volgens de richtlijnen van Bio Suisse werkt is verder toegenomen: inmiddels werken 5.884 producenten en 847 verwerkers volgens deze biologische richtlijnen, meldt de Zwitserse website Swisscofel.ch. Het totale biologische areaal nam met 5.000 hectare toe.

Bovendien is in het afgelopen jaar opnieuw ook de Zwitserse bio-markt sterk gegroeid. De totale omzet die behaald werd met biologische geproduceerde en verwerkte goederen lag op 2.053 miljard Zwitserse frank (1688 miljard euro). De groei in één jaar tijd bedroeg 223 miljoen Zwitserse frank (183 miljoen euro), oftewel 12,1%. De biologische markt bereikte in het afgelopen jaar met een marktaandeel van 6,9% een nieuwe recordwaarde.

In het afgelopen jaren hebben 195 bedrijven zich nieuw aangemeld bij Bio Suisse. Daarmee is inmiddels 11,8% van alle landbouwbedrijven in Zwitserland een biologisch bedrijf. Ook Bio Suisse voorzitter Urs Brändli is blij met de positieve ontwikkelingen: "De vraag naar biologische producten houdt aan en de dekking van deze vraag door binnenlandse productie stijgt ongeremd verder."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven