Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Initiatief van Dutch Quinoa Group en DLV Plant

Start Nederlandse quinoa-teelt

Quinoa is een veelbelovend gewas wat momenteel uit Zuid-Amerika wordt geïmporteerd. De oorsprong van deze plant ligt in het Andesgebergte. Maar teeltexperimenten onder andere op Proefboerderij Rusthoeve en pilots in Brabant hebben aangetoond dat de plant ook in Nederland uitstekend kan gedijen en dat er relevante opbrengsten mogelijk lijken te zijn.

In de afgelopen jaren is er door Wageningen UR onderzoek naar betere rassen uitgevoerd. Dit resulteert nu in de introductie van praktijkrijpe rassen.

Vanuit de consumentenkant is de belangstelling voor quinoa erg groot. De consumentenprijzen zijn dan ook gestegen. Quinoa past uitstekend in een gebalanceerd dieet en is tevens glutenvrij.

Dit jaar gaat de Dutch Quinoa Group met DLV Plant bij acht verschillende telers quinoa verbouwen. Dit gebeurt verspreid door Nederland zowel op klei als op zand. De teelt wordt intensief gevolgd en ondersteund door DLV Plant.

Binnen het project wordt getracht zowel gangbare als biologische quinoa te telen. Tevens wordt een stukje onderzoek uitgevoerd. Onder andere naar onkruidstrategie, onderzaai et cetera. Dit laatste wordt uitgevoerd op Proefboerderij Rusthoeve.
Het project komt mede tot stand dankzij steun van LTO Noord Projectenfonds, Landbouw Innovatie Brabant en Agrivizier (Greenport NHN).

Voor meer informatie: www.dlvplant.nl

Publicatiedatum: