Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bestel biologische krokussen voor bijen

Dit jaar start een meerjarenprogramma om meer aanbod van biologische drachtplanten voor de bijen te helpen realiseren. Het is een samenwerkingsverband tussen de weinige biologische bloembollentelers in Nederland, de biologische en BD-imkers, de bijenlinten, Food4Bees en meer partners. Het aanbod bestaat dit jaar met name uit biologische, Skal-gecertificeerde grootbloemige en botanische krokussen.

Groenbeheerders, instellingen, gemeenten, (ecologische) hoveniers, provincies, Rijkswaterstaat, landgoederen, enzovoorts, kunnen voor medio mei deze krokussen bestellen zolang de (toch beperkte) voorraad strekt. De biologische imkers hebben een overeenkomst met een bedrijf dat de bloembollen onder gras plant, waardoor biologische krokuslinten in heel Nederland voor een schappelijke prijs kunnen worden gerealiseerd.Een aantal grote en kleine organisaties dragen mede dit voedselprogramma voor bijen, waaronder:

• De biologische en bd-imkers - www.bdimkers.nl
• De bijenlinten - www.bijenlint.nl
• Food4Bees - www.food4bees.nl
• Zutphen Bijenstad - www.zutphenbijenstad.nl
• Stichting Gezonde Gronden - www.gezondegronden.nl
• Firma Lubbe - www.lubbelisse.nl

Een substantieel deel van de prijs van de biologische grootbloemige en botanische krokussen gaat naar de biologische en BD-imkers en tevens de andere organisaties die dit voedselprogramma dragen. Meer informatie op de diverse websites.

Uw belangstelling kunt u laten blijken door een e-mail te sturen naar info@bdimkers.nl en dan zullen zij met u contact opnemen.

Klik hier voor meer informatie. Ook is er meer informatie te verkrijgen op de website
www.bdimkers.nl.
Publicatiedatum: