Helpen zoeken
Voor deze zoektocht schakelt NieuwVers de hulp van boeren en consumenten in. Van consumenten horen we graag wat zij verwachten van de meest OK gemaakte zuivel. Boeren vragen we aan te geven hoe zij hun dieren volgens henzelf het best melk kunnen laten geven. Ook mensen die kaas, yoghurt en al die andere producten van de melk maken kunnen meedoen aan dit gesprek. Wie wil dat er vooral OK en lekker in de winkels komt, kan er hier echt een concrete bijdrage aan leveren door te laten horen wat je wilt. Meepraten kan tot 28 maart via de website Foodlog.Bij het selecteren van de echte koplopers van Nederland, laten we ons assisteren door drie zuivelexperts van naam en faam. Dierenarts Bert van Niejenhuis, duurzaamheids- en zuivelspecialist Klaas-Jan van Calker en Nicolette Klijn die alles weet van het samenspel tussen bodem, plant en dier om een zo goed mogelijke bodem die gras blijft maken voor onze melkgevende dieren. Ook zij praten komende week mee op Foodlog.