NieuwVers zoekt zalige zuivel - om te verkopen

NieuwVers spoort de allerbeste en -lekkerste producten die Nederland te bieden heeft op, en zorgt ervoor dat je ze kunt kopen. Daar gaat het tenslotte om. Op dit moment zoekt NieuwVers voor winkels, bedrijfskantines en andere verkooppunten naar alles wat je van melk kunt maken. Van kaas tot yoghurt en van de volste rauwe melk tot de meest zalige hangop of mozzarella. Als het maar lekker is. En … als het in duurzaamheid zo ver mogelijk voorop loopt. We staan niet alleen open voor producten van de koe, maar van alle dieren die melk geven. Ook geiten, schapen en zelfs waterbuffels, paarden en kamelen.
 

Helpen zoeken

Voor deze zoektocht schakelt NieuwVers de hulp van boeren en consumenten in. Van consumenten horen we graag wat zij verwachten van de meest OK gemaakte zuivel. Boeren vragen we aan te geven hoe zij hun dieren volgens henzelf het best melk kunnen laten geven. Ook mensen die kaas, yoghurt en al die andere producten van de melk maken kunnen meedoen aan dit gesprek. Wie wil dat er vooral OK en lekker in de winkels komt, kan er hier echt een concrete bijdrage aan leveren door te laten horen wat je wilt. Meepraten kan tot 28 maart via de website Foodlog.
 


Bij het selecteren van de echte koplopers van Nederland, laten we ons assisteren door drie zuivelexperts van naam en faam. Dierenarts Bert van Niejenhuis, duurzaamheids- en zuivelspecialist Klaas-Jan van Calker en Nicolette Klijn die alles weet van het samenspel tussen bodem, plant en dier om een zo goed mogelijke bodem die gras blijft maken voor onze melkgevende dieren. Ook zij praten komende week mee op Foodlog.
 

Aanmelden

Boeren of melkverwerkers die mee willen dingen naar een plek in de winkels en andere verkooppunten waar NieuwVers mee samenwerkt, kunnen dat alvast kenbaar maken bij Dorine Rüter, 06 57938693. Zij informeert je vervolgens over de verdere details van de procedure en voorwaarden voor deelname. Inschrijving sluit 17 april.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven