Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BÖLW blij met afwijzing aanpassing zaaigoedwet door Europees Parlement

Na de EU-landbouwcommissie heeft dinsdag 11 maart ook de plenaire vergadering van het Europees Parlement met een grote meerderheid tegen het voorstel van de Europese Commissie om de zaaigoedwet te wijzigen gestemd. Felix Prinz zu Löwenstein, de voorzitter van BÖLW (de Duitse bond van ecologische levensmiddelen), is opgelucht, meldt de Duitse website Fruchthandel.de. De nieuwe zaaigoedwet had volgens hem dramatische gevolgen kunnen hebben.

"BÖLW is blij met de afwijzing van de aanpassingen aan de zaaigoedwet. Het Europees Parlement heeft goed ingezien dat de aanpassingen aan de zaaigoedwet geen goede basis vormen voor verdere ontwikkeling. Wanneer het nieuwe wetsvoorstel gerealiseerd zou worden, zou dit dramatische verliezen van groente-, fruit- en graansoorten tot gevolg kunnen hebben en het bestaan van belangrijke teeltbedrijven op het spel zetten. Zonder biodiversiteit is de wereldwijde voedselvoorziening in gevaar: een aanpassing van de planten aan de gevolgen van klimaatverandering, bijvoorbeeld aan droogte, zou zonder een brede genetische diversiteit bij voedingsgewassen nauwelijks mogelijk zijn", aldus Prinz zu Löwenstein.
Publicatiedatum: