Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gaetano Mangione van Linea Sud:

"Italiaanse aanvoer kan tekort aan biologische spelt opvangen"

Tholen - Gaetano Mangione van Linea Sud volgt de berichtgeving over het tekort aan speltbloem- en meel op de voet. De handelaar heeft vanuit Tilburg rechtstreeks contact met diverse Italiaanse productieverenigingen en heeft bij hen geïnformeerd naar de beschikbaarheid van biologisch speltgraan en -bloem aldaar. "Er ligt daar nog zo'n 10 tot 15 ton aan biologisch verbouwd spelt in graanvorm opgeslagen. En er is nog tussen de 20 en 30 ton spelt in bloemvorm te verkrijgen. Dit kan het tekort in Nederland opvangen. En ik kan het tegen een zeer redelijke prijs aanbieden", aldus Gaetano.

Gaetano vertelt dat de nieuwe oogst midden april, begin mei, zal gaan starten. Hij helpt graag bakkers en andere geïnteresseerden die vanwege het speltekort omhoog zitten. "Ik ben niet van plan om met de spelt te gaan speculeren. Voor mij is het vooral belangrijk dat iedereen die biologisch voedsel wil eten hierover de beschikking krijgt."



De grondstoffen worden geteeld in Toscane en de Zuidoost-Italiaanse regio Puglia. "Deze gebieden behoren tot de oudste historische teeltgebieden van Europa. De Romeinen produceerden daar 2000 jaar geleden al speltgraan op hun boerderijen. Ik ken de bedrijven. De producenten waar ik mee werk zijn allemaal biologisch gecertificeerd volgens de richtlijnen in Italië. En een deel ervan is zelfs Bio Suisse-gecertificeerd."

Voor meer informatie:

Gaetano Mangione
Linea Sud
013 4679395
06 30556434
Tano.mangione@hotmail.com