Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste waardebonnensets feestelijk overhandigd

EkoPlaza Delft helpt school aan zonnepanelen

Het moet niet gekker worden zou u kunnen denken maar zo gek is het niet. Gedreven door de overtuiging waarmee ze ook een biologische supermarkt leidt, is Rina van der Stok van EkoPlaza Delft ingestapt in het zonnepanelenproject van Vrijeschool Widar. Op een verantwoorde manier omgaan met milieu, landbouw, tuinbouw, veeteelt en energie. Het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus als EkoPlaza een bijdrage kan leveren door de energiemarkt op te gaan dan doet ze dat met alle plezier. Desalniettemin is het een hele investering. Maar Rina van der Stok kijkt vooral naar de lange termijn: "Natuurlijk heeft dit alles te maken met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). En wij hopen natuurlijk ook dat we er nieuwe klanten bij krijgen als mensen hun waardebonnen komen verzilveren. Maar naast die klantenbinding en de goodwill die het ons misschien oplevert, is het ontzettend leuk mee te doen met zo'n belangrijk project, uniek voor Nederland."


De ondertekening van de overeenkomst met de betrokken partijen; de gemeente Delft, de school en EkoPlaza. Links Rina van der Stok.

Een schooldak vol leggen met zonnepanelen is een hele investering. Als ze er eenmaal op liggen kan het 'geld verdienen' beginnen, maar het investeringsbedrag dat nodig is om de panelen op het dak te plaatsen is niet zo maar beschikbaar. Dat biologische supermarkt EkoPlaza als financierder wil optreden is dan ook een geweldige kans. Op 10 oktober werd de e-deal officieel bekrachtigd door het ondertekenen van de overeenkomst met de betrokken partijen; de gemeente Delft, de school en EkoPlaza. Begin volgend jaar krijgt Widar 90 zonnepanelen op het dak van de school.

Het begin kapitaal voor die investering krijgt EkoPlaza bij elkaar door waardebonnen te verkopen aan mensen die betrokken zijn bij de school. Dit is mogelijk gemaakt door de hulp van ouders in te roepen. De ouders hebben het start kapitaal bijeengebracht zonder dat het hen echt geld kost. Sterker nog de ouders verdienen er aan. EkoPlaza zorgt er voor dat de zonnestroominstallatie wordt geïnstalleerd.

Met het ingelegde kapitaal kan er gestart worden met de aanleg van het zonnepaneleninstallatie. De verwachting is dat de plaatsing volgend voorjaar gereed is. Zodat de school voorzien wordt van zonne-energie. Vanaf dat moment draait de elektriciteitsmeter van de school terug in tijden waarin de opbrengst hoger is dan het gebruik. De school gaat veel minder uitgeven aan elektriciteit.

Aan alle kanten is dit een win win win-project. Ouders krijgen een mooi rendement op de investering, EkoPlaza kan meewerken aan een maatschappelijk project, de school krijgt schone energie en betaald op termijn minder aan energie kosten en de wereld wordt een klein beetje beter, mooier en schoner.


De eerste waardebonnensets zijn inmiddels al overhandigd.

De verkoop van de bonnen is gestart op en op zondag 15 december zijn de waardebonnensets feestelijk overhandigend, onder het genot van koffie en gebak en een kerstproeverij. Daarna konden de eerste bonnen meteen in de winkel verzilverd worden.

Voor informatie:

Rina van der Stok
EkoPlaza
06 20425577
Publicatiedatum: