Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Allerlei nieuwe activiteiten in de planning"

Biowinkelvereniging hoopt op 20 nieuwe leden in 2014

Tholen - Het bestuur van de Biowinkelvereniging heeft haar plannen voor 2014 opgesteld. Paul Soeterbroek, secretaris van de vereniging, vertelt dat de vereniging wat meer wil gaan inspireren en motiveren. "We willen de verdere groei van de biologische winkelsector stimuleren. Dit gaan we doen door onder andere meer gezamenlijke activiteiten te organiseren", aldus Paul.
 
Volgens hem zijn de winkeliers die deel uitmaken van de diverse winkelformules volop bezig met de groei en ontwikkeling. "De branche is natuurlijk een stuk groter dan alleen de winkelformules. Daaromheen is een groep zelfstandige winkeliers actief, met goede en inspirerende ideeën. We willen in 2014 meer naar het geheel gaan kijken en wat meer vrije ondernemers bij onze vereniging gaan betrekken." Er zijn momenteel 80 winkels aangesloten bij de Biowinkelvereniging. Het merendeel van de huidige leden behoort tot de EkoPlaza-keten. "We willen naar een meer evenwichtige samenstelling toegroeien. Het zou mooi zijn als we in 2014 twintig nieuwe leden mogen verwelkomen."
 
Het bestuur van de Biowinkelvereniging zal van de partij zijn op de BioVak, in de stand van Bionext. "Daar willen we laten zien hoe we de belangen van onze leden behartigen. Als lid van de Biowinkelvereniging sta je er bijvoorbeeld niet alleen voor in de communicatie richting de consument. Als er vanuit de branche gereageerd moet worden willen we met één stem naar buiten kunnen treden."
 

Plannen

Ook zal de Biowinkelvereniging in 2014 focussen op een verdere professionalisering van de biologische winkelsector. "Daarom gaan we nauwer samenwerken met Vakcentrum-Varena. De bijeenkomst in juni over medische- en gezondheidsclaims was zo'n succes dat we deze samenwerking verder gaan uitbreiden. Hierbij kan je denken aan diverse cursussen voor medewerkers. Het is belangrijk om bij te blijven, zeker nu de consument steeds mondiger en kritischer wordt. Als de biologische winkel zijn naam als speciaalzaak waar wil blijven maken is het noodzakelijk om een goed onderbouwd verhaal te hebben."
 
In de nieuwe plannen mag uiteraard ook de reeds aangekondigde Biowinkelverkiezing niet ontbreken. "Het woord is aan de klanten. De publiekslieveling zal op de BioVak bekend worden gemaakt. Verder kunnen de leden in 2014 deelnemen aan een 'Biowinkel bustoer'. Deze toer voert langs vier recent vernieuwde biologische winkels."

Voor meer informatie:
 
Paul Soeterbroek
De Biowinkelvereniging
[email protected]
06 30409698