Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuin in de Stad verwacht 200 bio-kerstboomadopties

Het zijn drukke tijden voor de kerstbomenhandel. Dat geldt ook voor Tuin in de Stad, een klein tuincentrum in Groningen met een ideƫle bedrijfsfilosofie. Je kunt er niet alleen een kerstboom kopen, maar ook adopteren. Tuin in de Stad doet mee aan Adopteer een Kerstboom.

Klanten die een boom kopen, betalen tien euro statiegeld extra. Na Oud en Nieuw kunnen ze de boom weer afleveren bij het tuincentrum en krijgen ze hun statiegeld terug. De boom gaat weer de grond in om tegen de volgende Kerst er weer uit gehaald te worden. Iedere boom heeft een nummer, zodat mensen het volgend jaar hun boom weer kunnen reserveren.


Milieubewust

Goede verzorging verhoogt de overlevingskans van een boom tot negentig procent. Een 'normale' boom-met-kluit heeft hooguit veertig procent kans de volgende Kerst te halen, zegt directeur-eigenaar Frans Kerver.

Kerver ziet zijn omzet ieder jaar stijgen. Hij verklaart dit doordat volgens hem steeds meer mensen milieubewust(-er) willen leven. Kerver verwacht dit jaar ruim tweehonderd 'adoptiebomen' te verkopen. Uit ervaring weet hij dat zestig procent van zijn klanten hun boom na de feestdagen weer terugbrengt.

Bron: RTVNoord
Publicatiedatum: