Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verslag Algemene Ledenvergadering van VNVK

Natuurvoedingskundigen bijgeschoold over granen

Op 9 november jongstleden kwamen de leden van de Vereniging van Natuurvoedingskundigen bij elkaar op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen voor de Algemene Ledenvergadering en bijscholing. De bijscholing werd verzorgd door Ilse Beurskens, bekend van de recepten die al zeven jaar lang wekelijks op www.antrovista.nl geplaatst worden.

Het thema van de scholing was 'Granen'. De afgelopen tijd worden granen door veel mensen van het menu geschrapt waarschijnlijk in gang gezet door de huidige anti-glutenhype en het oerdieet. Ilse liet de deelnemers zien vanuit de antroposofie dat het verteren van granen verbonden is met de Ik-kracht en dat is wat ons mens maakt. Dat men in deze tijd meer moeite heeft met het verteren van granen ligt deels aan de bereidingswijze van granen, het niet lang genoeg laten rusten, weken of rijzen zodat ze beter verteerbaar zijn. Maar ook van belang is om de vraag te stellen hoeveel Ik-kracht men nog beschikbaar heeft. Autonomie is ook een thema in de granenvertering. Mede door de overvloed aan prikkels van ons drukke leven vandaag de dag overschrijden we steeds gemakkelijker onze grenzen, daarmee een deel van onze autonomie opgevend.De scholing bracht velen inspiratie om verder te denken over het eten van granen en verstevigde het standpunt dat granen niet per definitie van het menu te schrappen zijn.

Wie meer wil weten over granen als onderdeel van het dagelijks voedingspatroon en de bereiding ervan kan contact opnemen met een natuurvoedingskundige via
www.natuurvoedingskundige.nl of via [email protected].
Publicatiedatum: