
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- Nieuw: chips gemaakt van met biologisch zeewier bemeste zilte aardappels
- Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Verslag Algemene Ledenvergadering van VNVK
Natuurvoedingskundigen bijgeschoold over granen
Het thema van de scholing was 'Granen'. De afgelopen tijd worden granen door veel mensen van het menu geschrapt waarschijnlijk in gang gezet door de huidige anti-glutenhype en het oerdieet. Ilse liet de deelnemers zien vanuit de antroposofie dat het verteren van granen verbonden is met de Ik-kracht en dat is wat ons mens maakt. Dat men in deze tijd meer moeite heeft met het verteren van granen ligt deels aan de bereidingswijze van granen, het niet lang genoeg laten rusten, weken of rijzen zodat ze beter verteerbaar zijn. Maar ook van belang is om de vraag te stellen hoeveel Ik-kracht men nog beschikbaar heeft. Autonomie is ook een thema in de granenvertering. Mede door de overvloed aan prikkels van ons drukke leven vandaag de dag overschrijden we steeds gemakkelijker onze grenzen, daarmee een deel van onze autonomie opgevend.
De scholing bracht velen inspiratie om verder te denken over het eten van granen en verstevigde het standpunt dat granen niet per definitie van het menu te schrappen zijn.
Wie meer wil weten over granen als onderdeel van het dagelijks voedingspatroon en de bereiding ervan kan contact opnemen met een natuurvoedingskundige via
www.natuurvoedingskundige.nl of via info@natuurvoedingskundige.nl.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-01 Helft Nederlanders vindt 'duurzaam' onduidelijk
- 2023-05-31 Boeren en tuinders melden zich voor problemen mentale gezondheid
- 2023-05-31 Snelgroeiende vraag naar lagedruk CO2-behandelingen om insecten te bestrijden
- 2023-05-24 "Rond de plukperiode wordt er steeds meer gekeken naar tijdelijke huisvesting"
- 2023-05-24 John Janssen neemt afscheid als voorzitter BioLogisch Limburg
- 2023-05-22 "Milieuscore motiveert bedrijven om te verduurzamen"
- 2023-05-22 Judith Deusings benoemd tot bestuurslid van BioLogisch Limburg
- 2023-05-16 Jaarverslag Skal 2022: 6.538 inspecties uitgevoerd, sector groeit met 1,7% naar 5.781 bedrijven
- 2023-05-16 "Doen banken genoeg tegen klimaatverandering?"
- 2023-05-12 "Geen krop sla uit de voedselflat, maar wel biologisch-dynamische eieren"
- 2023-05-09 BD Grondbeheer: Ruim een half miljoen euro aan donaties in 2022 voor vrije grond
- 2023-05-05 OPTA Europe verwelkomt de Polish Chamber of Organic Food (PIZE) als nieuw geassocieerd lid
- 2023-05-05 Alibaba-oprichter Jack Ma geeft nu les over duurzame landbouw
- 2023-05-04 Bijna 3.000 aanmeldingen voor SOS Slaapkamer
- 2023-05-04 Landbouw Adviespool publiceert bedrijfseconomische verkenning naar een biologische bedrijfsvoering
- 2023-05-03 Extra controles op samenstelling biologische producten
- 2023-05-02 Skal gaat etiketcontroles uitvoeren bij verkooppunten
- 2023-05-02 Ronnie Cummins overleden
- 2023-04-28 Waar let je als Skal-inspecteur op bij een inspectie?
- 2023-04-25 Masterclass Biologisch Ondernemen start 30 mei