Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wil hiermee een gebaar naar de gemeente maken"

EkoPlaza Winschoten betaalt parkeergeld voor klanten

Tholen - Natuurvoedingswinkelier Paul van der Veldt heeft besloten om deze maand het parkeergeld voor klanten te betalen. De eigenaar van EkoPlaza aan de Venne 7B-9 in Winschoten doet dit uit frustratie over de trage besluitvorming van de gemeente om gratis parkeren in te voeren. "Ik wil met deze actie een gebaar maken naar de gemeente. Ze moeten eens wat klantvriendelijker worden en de inwoners van Winschoten hierin tegemoet komen", zo licht Paul de actie toe.

Toen Paul hoorde dat klanten bij de nieuw te bouwen Jumbo wel gratis konden gaan parkeren, schoot dit bij hem in het verkeerde keelgat. Hij besloot in actie te komen. "Nu is echter besloten om ook bij de Jumbo betaald parkeren in te voeren. Dat was nu ook niet de bedoeling. We wilden juist dat het voor iedereen gratis zou worden." Volgens Paul is er vanuit de politieke partijen voldoende steun voor het plan, maar de besluitvorming verloopt traag: "Het duurt en het duurt maar. Pasgeleden kreeg ik te horen dat het zelfs zo kan zijn dat het gratis parkeren pas in 2015 ingevoerd zal worden. En dat terwijl het in eerste instantie al voor januari 2014 in de planning stond."Klanten zijn enthousiast over de actie. "Ze vinden het erg sympathiek", zo vertelt Paul. "Het past ook wel in de kerstgedachte om de klanten op deze manier tegemoet te komen. Ik wil dat Winschoten weer een 'koopstadje' wordt. Je jaagt mensen weg door boetes uit te delen wanneer iemand bijvoorbeeld één minuut te laat terug bij de auto is. Ook is het zo dat mensen in de haast rond de feestdagen vergeten te betalen en daardoor een boete krijgen."

Kerstconcert

Het is inmiddels een goede traditie geworden bij EkoPlaza Winschoten:
Voor meer informatie: donderdag 19 december wordt voor het tiende jaar op rij een gratis kerstconcert gegeven in de winkel door Linde Nijland en Bert Ridderbos, met uiteraard bijpassende hapjes en drankjes. "Dit is altijd heel gezellig en ik kijk er dan ook erg naar uit", aldus Paul.

Voor meer informatie:

Paul van der Veldt
EkoPlaza Winschoten
Venne 7B-9
9671 DA Winschoten
0597 421894
[email protected]
www.ekoplaza.nl