Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ook met andere varianten aan het testen"

Nu ook oranje Amaryllissen op pot bij Maatschap Cuppen

Tholen - Voor de komende weken zijn bij Hans en Mariet Cuppen weer biologische Amaryllissen op pot verkrijgbaar. "Naast rode en witte Amaryllissen hebben we dit keer ook een oranje variant in ons assortiment", vertelt Hans Cuppen. De Amaryllissen zijn te koop bij Odin Estafette (Nederland), Peter van Leendert (Duitsland) en Zann (Europa).

Hans geeft aan dat ze tevreden zijn met hoe het loopt. "Het 'pottenseizoen' is ongeveer een maand geleden begonnen en het verloop hiervan is vergelijkbaar met andere jaren. Ook de meeste bollen zijn al weg", aldus Hans. Hij geeft aan dat het grootste deel van de Amaryllisbollen naar Zwitserland geƫxporteerd is. Maatschap Cuppen is twee jaar geleden voor meerdere jaren een samenwerking aangegaan met Coop in Zwitserland.De Amaryllisteler is momenteel aan het bekijken hoe hij de potsoorten nog beter kan gaan inplannen. "Ik ben met andere varianten aan het testen. Ook is er bij Coop behoefte aan andere kleuren Amaryllissen. Vandaar dat we dit jaar voor het eerst ook oranje bloemen aanbieden. En ik wil het komende jaar ook een paarse en rood-witte variant aan gaan bieden."


Aardbeien

In het kader van de vruchtwisseling teelt Hans ook diverse soorten groente en fruit, waaronder aardbeien. Dit is voor veel bedrijven een lastige teelt, maar Hans geeft aan dat dit volgens hem wel meevalt. "We telen dit jaar voor de derde keer in de winterperiode aardbeien. En in de kas is dit naar mijn mening erg goed te doen, voor het plantmateriaal. Ik werk hierin ook samen met een conventionele collega en toon hem op deze manier graag de voordelen van de biologische teelt. Dankzij de biologische werkwijze zijn onze planten veel beter weerbaar."

Voor meer informatie:

Hans Cuppen
Maatschap Cuppen-Cuppen Horst
Meterikseweg 124
5961 CZ Horst
077 3985383
06 20997721
[email protected]
www.biobloemcuppen.nl