Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zwolse natuurvoedingswinkel viert 40-jarig bestaan

GooodyFooods met generatiegenoten 'back to the seventies'

Tholen - GooodyFooods Zwolle en haar voorgangers vieren vandaag en morgen hun veertigjarig bestaan. "Ter gelegenheid van ons jubileum gaan we samen met diverse producenten 'back to the seventies'. Onder andere generatiegenoten Bakkerij Verbeek, Piramide en De Traay geven proeverijen in de winkel. Ook is het personeel verkleed. Er hangt een heel leuk sfeertje hier", zo vertelt Koos Mosterman die de winkel aan de Potgietersingel 1 samen met Anita Mosterman en Ger Fleuren runt.


Anita, Ger en Koos bij de ingang van de winkel, rechts de Indy Truck die voor de deur staat.

Onder de naam De Pastinakel werd in 1973 in de vorm van een consumentencollectief een winkel voor natuurlijke voeding opgericht. "Twintig jaar geleden hebben Ger en Anita deze winkel overgenomen en uiteindelijk uitgebouwd tot wat het nu is." Koos vertelt dat hij vanmorgen al erg leuke reacties heeft gekregen. "Er zijn ook vrij veel klanten in de winkel geweest die hier ook al veertig jaar rondlopen. Als dat geen compliment is, weet ik het ook niet meer."


Geheel in stijl en rechts verzorgingsproducten van De Traay onder een seventies-droogkap.

Koos geeft aan dat er de laatste tijd regelmatig teruggekeken is naar de beginjaren. "Dit was een bevlogen tijd. Het was onder meer de tijd van de Club van Rome en de autoloze zondagen. Ook was het toen erg in trek om zelf spullen bij de boer te halen. Het is goed om te merken dat de focus op lokaal voedsel ook nu weer een trend is."


Catering in stijl.

Voor meer informatie:

Koos Mosterman
GooodyFooods Zwolle

Potgietersingel 1
8042 NA Zwolle
038 4225450
[email protected]
www.gooodyfooods.nl