Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tony's Chocolonely viert internationale dag van afschaffing slavernij

Pieter en de Cacaoboeven – Een nieuw Sinterklaasverhaal

"Ik was op zoek naar chocolade, want mijn honger was flink, Maar in plaats daarvan vond ik wel twintig dozen schmink.
Ik ben erg benieuwd, dus ik vraag het gericht. Waarom zoveel schmink? Niemand hier heeft het toch nodig voor op z'n gezicht?"
"Hoofdpiet zuchtte diep, en dacht even na. Tenslotte zei hij: "Verzamel jij alle andere Pietjes in de woonkamer, dan zal ik jullie een verhaal vertellen."

Wie heeft er de afgelopen maanden niet minstens één keer een (felle) discussie gevoerd over zwarte piet en of we nu wel of niet moeten blijven schminken? Of met schaamte zitten kijken naar nieuwsberichten over toenemend racisme? Nederland heeft een lange geschiedenis en de geschiedenis heeft soms pijnlijke momenten, vooral als we er ongevoelig mee omgaan. Sinterklaas en zwarte piet horen bij onze
cultuur, maar dat betekent niet dat we de cultuur niet een klein beetje kunnen veranderen. Waar beter te beginnen dan met nieuwe Sinterklaasverhalen?

'Pieter en de Cacaoboeven' vertelt het verhaal van cacaoboeren en heldhaftige pieters! Een verhaal met onze (koloniale) geschiedenis in het achterhoofd maar ook met een blik op de toekomst. Het is goed dat er in Nederland gediscussieerd wordt, maar laten we er vanaf dit jaar een mooi feest van maken waar iedereen zich goed bij voelt.

Tony's Chocolonely zet zich in voor 100% slaafvrije chocolade en viert daarom samen met Food Cabinet op 2 december de internationale dag van de afschaffing van de slavernij met dit bijzondere nieuwe Sinterklaasverhaal. Sinterklaas leest voor uit 'Pieter en de cacaoboeven' en wij nodigen u en uw kinderen van harte uit om op 2 december van 16:30 uur tot 17:30 uur naar de Sint Nicolaaskapel (Prinses Irenestraat) in Amsterdam te komen om samen met ons deze dag te vieren.Pieter en de cacaoboeven
Auteurs: Maarten Kuiper en Samuel Levie
Mede mogelijk gemaakt door: Tony's Chocolonely

Adres:
Sint Nicolaaskapel
Prinses Irenestraat 19
1077 WT Amsterdam

Te bereiken met tram 5, halte Prinses Irenestraat.

Je vindt de Sint Nicolaaskapel rechts naast/boven restaurant As.
Publicatiedatum: