Adoptiekerstboom op tien plaatsen te verkrijgen

Duurzaam december: een bio-boom uit de buurt

Op tien plaatsen in Nederland kan het al: een kerstboom adopteren. Bedenkers van het concept – Leusdenaren Erwin Kooijman en Kyra Gunneweg - organiseren dit jaar voor de negende keer Adopteer een Kerstboom. Inmiddels heeft de actie in bijna het gehele land navolging gekregen. Natuurlijk blijft ook op de eigen kwekerij de mogelijkheid bestaan om een biologische kerstboom met geprepareerde kluit te adopteren.

Je eigen boom

's Winters haal je je eigen boom op, en 's zomers groeit hij lekker door op de biologische kwekerij. Daar wordt hij verzorgd zonder kunstmest of chemische gewasbeschermingsmiddelen. Bovendien krijgt elke boom een nummer, zodat iedereen 'zijn' boom het jaar erop weer kan reserveren. En zo zie je je eigen boom jaar na jaar groeien. Je moet hem thuis wel goed verzorgen, anders overleeft hij het niet. Uiteraard krijg je bij de adoptie de nodige verzorgingstips mee naar huis. Er zijn families die hun boom zo al voor de vijfde of zesde keer in huis halen. Soms is de boom echter te groot, of niet mooi meer. Gemiddeld genomen heeft een adoptiekerstboom een overlevingspercentage van 80%.Gedurende het jaar kan men zijn/haar eigen boom een bezoek brengen op de kwekerij. De organisatie houdt een database bij met alle boomgegevens. De biologische werkwijze zorgt voor sterke bomen, schoner oppervlaktewater en een rijk bodemleven op de kwekerij. Naast kerstbomen worden er ook andere EKO-boomsoorten en bamboe gekweekt voor particulieren, organisaties en overheden.

Kerstbomen adopteren kan tussen 6 en 23 december. Bestaande adoptanten hebben afgelopen maand allemaal bericht gekregen over hoe het met hun boom gaat. Nieuwe families kunnen ter plekke kiezen uit de nog beschikbare bomen. Begin januari verwachten de kwekers de bomen terug.

Kijk voor meer informatie op www.adopteereenkerstboom.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.