Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Groene Juffers: Krukjes horen erbij

Tholen - Tweelingzussen Godelieve en Marieke van Meegen runnen sinds 2000 de Haarlemse natuurvoedingswinkel De Groene Juffers. "Biologische voeding kenden we al, aangezien we daarmee opgevoed zijn. We hadden echter nooit de intentie om zelf een winkel te beginnen. Toen we allebei toe waren aan een nieuwe stap, besloten we om samen de sprong te wagen. Zeker toen we erachter kwamen dat de buurtwinkel te huur stond", zo licht Marieke toe.Godelieve en Marieke hebben dus vrijwel alles in de praktijk moeten leren. "Al doende leert men, dat motto was echt op ons van toepassing. Sommige dingen vielen eigenlijk reuze mee. Zo ging het runnen van de winkel ons best gemakkelijk af en het bestelproces hadden we vrij snel onder de knie." Marieke vertelt dat het heel fijn is om zo nauw samen te werken met haar zus. "Dit is heel plezierig. Zeker omdat we elkaar echt aanvullen. We delen de lasten, maar uiteraard ook de vele leuke momenten. Wel is het goed dat we iedere avond naar een ander huis gaan. Op deze manier kunnen we werk en privé goed gescheiden houden."


De karakteristieke gevel van de winkel is een echte eye-catcher.

Persoonlijke aandacht

Volgens Marieke hebben de klanten van De Groene Juffers vooral veel waardering voor de persoonlijke aandacht die ze in de winkel krijgen. "Onze winkel heeft wat dat betreft veel weg van een buurtwinkel, hij is klein maar fijn. De klanten waarderen het dat we hen bij naam kennen en echt gericht advies kunnen geven."De winkel aan de Meester Cornelisstraat 44 is vrij klein. Marieke geeft aan wel naar een groter pand te willen verhuizen. "Voorwaarde is wel dat we in deze buurt willen blijven." Om meer producten per vierkante meter kwijt te kunnen, hebben De Groene Juffers extra hoge schappen in de winkel staan. "Daarom zijn er door de hele winkel heen krukjes te vinden." Toch moeten de dames nog regelmatig keuzes maken als het gaat om de invulling van het assortiment. "Dit levert soms wel grappige situaties op. Dan besluit je bijvoorbeeld dat een bepaald potje pindakaas nu echt uit het schap moet, maar zodra je het schapkaartje weghaalt komt er net een klant exact voor dat potje naar de winkel. Het is belangrijk om hier wel volhardend in te worden. Een product moet immers wel rendabel zijn, maar dit hebben we in de loop van de tijd geleerd."


Op deze foto is duidelijk te zien hoe hoog de schappen zijn.

Trends volgen

Voor de invulling van het assortiment volgt Marieke de trends op de voet. "Veel klanten zijn van jongs af aan met biologische voeding opgegroeid. Toch merken we dat bijvoorbeeld een hype als de 'Voedselzandloper' veel impact heeft op de consumenten. Wanneer zulke voedingsboeken verschijnen kan je daar bijna op gaan inkopen. Ook vraag ik klanten vaak waarom ze een bepaald product meenemen. Daar leer ik veel van."


Sinterklaas is momenteel uiteraard prominent aanwezig in de winkel. Ook Odin-abonnees kunnen voor hun pakketten terecht bij De Groene Juffers. Rechtsonder één van de speciale De Groene Juffers-broden, gemaakt in samenwerking met Zonnemaire.

Voor meer informatie:

Godelieve en Marieke van Meegen
De Groene Juffers
Meester Cornelisstraat 44
2023 DH Haarlem
023 5269610
www.degroenejuffers.nl