Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw rapport Europese Commissie

Bio-landbouwareaal EU tussen 2002 en 2011: +3,9 miljoen hectare

Er is een nieuw rapport verschenen over de situatie in de Europese biologische landbouw in 2011. Dit rapport is opgesteld door de Europese Commissie, met steun van Eurostat en het OrganicDataNetwork-project.

De biologische sector in de EU heeft zich snel ontwikkeld in de afgelopen jaren. Volgens gegevens van Eurostat werd in 2011 in de 27 EU-landen op een totale oppervlakte van 9,6 miljoen hectare biologisch geteeld, tegenover 5,7 miljoen in 2002 (volgens de Europese Commissie).Tijdens het laatste decennium groeide het biologische areaal in de EU met ongeveer 500.000 hectare per jaar. Dit is een grote stijging maar het hele biologische gebied vertegenwoordigt slechts 5,4% van de totale oppervlakte in Europa. Het grootste deel van de biologische landbouwgrond (78%) en van de biologische bedrijven (83%) zijn te vinden in de EU-lidstaten die vóór 2004 toegetreden zijn tot de EU (de zogenoemde EU-15), waarin de nationale en Europese wetgeving de ontwikkeling van deze sector gestimuleerd heeft.

De Europese landen die sinds 2004 lid zijn van de EU blijven echter niet achter. Ook daar groeit de biologische sector snel. Zij registreerden een 13% groei per jaar in hun biologische areaal tussen 2002 en 2011. Ook zagen ze het aantal bedrijven bijna vertienvoudigen tussen 2003 en 2010.

Klik hier voor het hele rapport.
Publicatiedatum: