Subwerkgroepen bemesting gaan praktische voorstellen ontwikkelen

De werkgroep bemesting van het Biohuis heeft vóór de zomer een hele lijst met actiepunten opgesteld, met als doel om gebruik, bruikbaarheid en beschikbaarheid van biologische meststoffen te vergroten. In november is daaraan een vervolg gegeven met het vormen van vier subwerkgroepen, die praktische voorstellen gaan ontwikkelen:

  • Eén op één relaties: hoe kun je gemakkelijker maken dat bedrijven uit dezelfde regio rechtstreeks afspraken maken over aan- en afvoer van mest, met zekerheid over aan- en afvoer, kwaliteit en beschikbaarheid?
  • Bewerking dierlijke mest: hoe kun je zorgen dat de toepassingsmogelijkheden en gehaltes van dierlijke bio-mest verbeterd worden, bijvoorbeeld door drogen, vergisten, scheiden, filteren, composteren of mengen?
  • Certificering en kwaliteit plantaardige meststoffen: hoe kun je zorgen voor een gecertificeerde groencompost en voor het certificeren als A-meststof van reststromen uit de verwerking van biologische producten?
  • Monstername stapelbare mest: hoe kun je zorgen voor een snelle en betrouwbare wijze van monstername uit dierlijke mest, zodat de afnemer zeker weet waar hij aan toe is? Dit speelt het sterkst bij de vaste(re) mestsoorten.

In januari bespreekt de werkgroep de voorstellen uit deze subgroepen.

Voor meer informatie: www.biohuis.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.