Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
18 december bijeenkomst in Brussel

CORE Organic Plus doet oproep voor nieuwe onderzoeksvoorstellen

CORE Organic is een Europees samenwerkingsproject in onderzoek. Dit project wordt gesteund door de Europese Commissie. In december zal een nieuwe oproep gedaan worden voor het insturen van onderzoeksvoorstellen. Het budget is meer dan 11 miljoen euro inclusief de bijdrage van 3 miljoen euro voor onderzoek en administratie van de Europese Unie. De voorlopige tekst en het indicatieve budget per land is nu klaar om gepubliceerd te worden, samen met de oproep en de lijst van nationale contactpunten. De leidraad voor aanvragers met een overzicht van de nationale voorschriften en prioriteiten, de nieuwe CORE Organic website en de pagina waarop oproepen ingediend kunnen worden zullen in december klaar zijn. Ook kan men zich op de website www.coreorganic2.org inschrijven voor de nieuwsbrief.

Op 18 december wordt in Brussel een bijeenkomst georganiseerd. Potentiële aanvragers krijgen de kans om elkaar te ontmoeten en te discussiëren over hun ideeën. TP Organics is verantwoordelijk voor de organisatie van dit evenement. Klik hier voor het registratieformulier.

De vier thematische onderzoeksgebieden zijn:
  • Gewas: Plant/bodeminteractie in de biologische productie van gewassen;
  • Functionele biodiversiteit om het beheer van ziekten, onkruid en ongedierte te verbeteren;
  • Managementsysteem voor veegezondheid, waaronder fokdieren;
  • Het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van biologisch voedsel in de verwerkingsketen.

Het CORE Organic consortium hoopt aanvragen te ontvangen uit een brede vertegenwoordiging in de wetenschap- en innovatie-omgevingen, waaronder uit omgevingen die nog niet eerder geld hebben ontvangen van CORE Organic.
Publicatiedatum: