Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OrangeGas is vriend geworden van consumentenplatform Nudge

Vanaf vrijdag 15 november is OrangeGas Vriend van Nudge geworden: hét consumentenplatform voor duurzaamheid. OrangeGas stelt gedurende 1 week een personen- of bedrijfswagen op Groengas ter beschikking om het rijden op Groengas te kunnen ervaren. Zo hoopt OrangeGas nudgers te informeren en inspireren als het gaat om duurzame mobiliteit. "Veel mensen zijn nog onbekend met het rijden op Groengas. Samen met Nudge kunnen wij mensen zelf laten ervaren dat rijden op Groengas veel schoner en goedkoper is."

Iedere Vriend van Nudge levert een vriendendienst, een concrete bijdrage aan een van de projecten uit de Nudge community. De community bestaat uit meer dan 31.500 betrokken consumenten die willen bijdragen aan een duurzame samenleving. "De manier waarop Nudge een duurzame samenleving 'een zetje', oftewel 'nudge' wil geven door consumenten en ondernemers te verbinden via het online platform, past heel goed bij de visie van OrangeGas", aldus Pelle Schlichting, directeur OrangeGas. "Ook OrangeGas gelooft in de impact van transparante samenwerking en het delen van kennis en ervaring."

Over Groengas

Groengas is op dit moment de milieuvriendelijkste brandstof die direct en massaal is in te zetten. Onderzoek toont aan dat het rijden op Groengas concrete effecten heeft op de luchtkwaliteit: sterk verminderde fijnstof en NOx concentraties. Daarnaast is het rijden op Groengas ook nog eens heel aantrekkelijk voor je portemonnee. Op 1 kilo Groengas rijd je net zover als op 1 liter diesel, maar Groengas, met een huidige prijs van 1,055 euro per kilo, is wel veel goedkoper.OrangeGas betrekt het Groengas volledig van Nederlandse biogasproducenten. Groengas is de duurzame opvolger van aardgas en wordt gewonnen uit biogas dat afkomstig is uit rioolslib, gft-vergisting en mestvergisting.

Over Nudge

Nudge verbindt mensen en organisaties om initiatieven van onderaf te realiseren die zorgen voor een positieve en blijvende verandering in onze maatschappij. Om consumenten-initiatieven te versnellen gaat Nudge de samenwerking aan met onderwijs, wetenschap, overheid en het bedrijfsleven. En voor duurzame initiatieven vanuit overheden of ondernemers zoekt Nudge consumenten die deze producten of diensten een kans willen geven.

Over OrangeGas

OrangeGas realiseert en exploiteert Groengas-vulpunten door heel Nederland. OrangeGas is opgericht in 2008 door zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting, vanuit de ambitie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland. In juni 2009 werd het eerste Groengasvulpunt geopend in Steenwijk. Met een gemiddelde van 1 nieuw vulpunt per maand is OrangeGas de snelst groeiende 'nieuwkomer' in de markt van duurzame mobiliteit. OrangeGas levert 100% Groengas en is hiermee koploper in de markt.

Voor meer informatie: www.nudge.nl, www.organgegas.nl
Publicatiedatum: