Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

18 november infoavond Het Groene Lyceum

Op maandag 18 november organiseert De Groene Welle in Zwolle een informatieavond over Het Groene Lyceum. Van 19:30 tot 21:00 uur kunnen ouders en verzorgers van achtstegroepers van basisschoolleerlingen zich laten informeren over deze nieuwe onderwijsvorm, dat sinds dit schooljaar in Zwolle wordt aangeboden. Het Groene Lyceum biedt ondernemend onderwijs voor slimme doeners en richt zich op leerlingen, die van de basisschool een havo- of havo/vwo-advies hebben gekregen, houden van leren in de praktijk en feeling hebben met de groene omgeving. In een vijfjarig traject leren leerlingen in theorie en praktijk en hebben ze veel aandacht voor duurzaamheid en de groene omgeving. Na deze vijf jaar hebben de leerlingen een volwaardig mbo-diploma op niveau 4. Hiermee hebben ze een startbewijs voor het hbo in handen.Tijdens de infoavond wordt ingegaan op onder meer het onderwijs, de manier van lesgeven en de begeleiding van leerlingen. Ook het unieke van Het Groene Lyceum komt aan bod. Het Groene Lyceum is een initiatief van De Groene Welle in Zwolle. Het vmbo en mbo van deze Zwolse instelling hebben de handen ineen geslagen om leerlingen met havo- of havo/vwo-advies een goed alternatief voor een vooropleiding voor het hbo te bieden. In de opleiding is veel aandacht voor het groene bedrijfsleven. De veelzijdigheid van de groene sector, ondernemerskracht en samenwerking in het werkveld zijn hierbij belangrijke onderdelen. Ook zullen leerlingen middels projecten aan de slag gaan met het bedrijfsleven rondom de groene sector.

Leerlingen die Het Groene Lyceum afronden beschikken na vijf jaar over een vmbo-diploma van de theoretische leerweg en het mbo-diploma Manager Groene detailhandel. Vanaf het eerste leerjaar worden de algemene vakken, zoals Nederlands, wiskunde en Engels aangeboden op havo-/vwo-niveau.

Leerlingen volgen de opleiding de locatie van De Groene Welle in Zwolle. Ze maken gebruik van alle faciliteiten die deze locatie biedt. Denk aan praktijklokalen en het gebruik van de buitenruimte. Op de locatie in Zwolle is ook het mbo aanwezig; leerlingen hoeven zo niet van locatie te wisselen. Leerlingen van Het Groene Lyceum vormen een eigen groep, met een eigen docentengroep en een stamlokaal. Het Groene Lyceum past uiteraard binnen de kaders van het Ministerie van Onderwijs en de Inspectie.
Publicatiedatum: