Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Over ecologische landbouw, voor het voeden van de wereldbevolking

Boekpresentatie Heel de Wereld: vanavond in Wageningen, maandag in Den Haag

Vanavond (6 november) wordt het boek 'Heel de Wereld' gepresenteerd in bblthk Wageningen. Het gaat om de introductie en boekpresentatie over de transitie - waar we midden in zitten - naar een ecologische beschaving, waarin agro-ecologie en regionale voedsel strategieën 'Het Nieuwe Normaal' zijn. Een aantal van de pioniers die in het boek voorkomen als voorbeeld van 'Het Nieuwe Normaal' in landbouw en voedselproductie en consumptie zullen aanwezig zijn.

Programma

Van 19:30-20:30 uur napraten, signeren, boek kopen tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:15 uur. Adres: Stationsstraat 2, vijf minuten lopen vanaf Wageningen busstation. Parkeren in de Gerdesstraat.

Boekpresentatie in Wageningen: 11 november

Maandag 11 november wordt het boek in Den Haag gepresenteerd. Het boek zal worden aangeboden aan een mystery guest, in het kader van de actualiteit van de discussies over voedselproductie en –consumptie.

Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, zaal 'de wandelgangen I', Lange Poten 10, Den Haag 2511 CL. Van 17:00-18:00 uur. U bent welkom vanaf 16:15 uur; na afloop is er een drankje terwijl u netwerkt, ook andere boeken over 'herstellende' landbouw en permacultuur van uitgever Jan van Arkel kunt zien/kopen en de auteur boeken signeert.Sprekers:
  • Frans van der Steen, directeur Haags Milieu Centrum, dagvoorzitter.
  • Jan Willem Erisman, directeur Louis Bolk Instituut, Driebergen: de onvermijdelijke ecologisering en regionalisering van voedselproductie en -consumptie.
  • Jelleke de Nooy van Tol, Catalyst4Change en auteur van Heel de Wereld.

Aanmelden

De bijeenkomst is vrij toegankelijk en er zijn veel genodigden. In verband met beperkte ruimte (50 personen) vragen wij u zich aan te melden bij de auteur [email protected] of per sms op 06 47760149.

Over de auteur

Ir. Jelleke de Nooy van Tol is Wagenings ingenieur, 1977. Na 15 jaar ontwikkelingssamenwerking was zij 10 jaar coördinator onderzoeksstrategie binnen Wageningen UR. Haar werkterrein: groene ruimte, ecologische landbouw, participatieve aanpakken voor duurzame gebiedsontwikkeling. Vanaf 2005 zelfstandig ondernemer. Met haar bureau Catalyst4Change is zij internationaal proces-bege¬leider bij transities naar duurzame landbouw en stad-landontwikkeling.

In 2005 nam zij het initiatief tot oprichting van het Netwerk Vitale Landbouw en Voeding. Nu is zij onder meer actief bij Down2Earth, een beweging vóór gezonde bodems en bij de sectie Voedsel & Landbouw van de Vereniging van Milieuprofessionals en www.jellekedenooy.nl. Met ingang van 15 november zal zij met haar man Robert de Nooy in Ethiopië werkzaam zijn.
Publicatiedatum: