Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wessanen CEO Piet Hein Merckens treedt af

Wessanen heeft aangekondigd dat Piet Hein Merckens niet zal worden voorgedragen voor een tweede termijn als CEO en lid van de Raad van Bestuur. Hij blijft waarnemend CEO totdat een opvolger benoemd is. De Raad van Commissarissen van Wessanen is zijn zoektocht naar een opvolger vandaag begonnen.

In het licht van de aanstaande herbenoeming in april 2014 van de heer Merckens, heeft de Raad van Commissarissen besloten dat een verandering in het leiderschap noodzakelijk is en daarom wordt de heer Merckens niet genomineerd voor een tweede termijn.


Piet Hein Merckens.

De heer Frans Koffrie, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Na het veranderen van de koers in 2009 heeft Wessanen op verschillende gebieden vooruitgang geboekt. Met inbegrip van centrale inkoop en het opbouwen van merken. Vooral als het gaat om de Europese merken hebben duidelijke we een duidelijke verbetering geconstateerd. Namens alle leden van de Raad van Commissarissen wil ik graag Piet Hein Merckens bedanken voor zijn waardevolle bijdrage tijdens deze ambtstermijn."

De heer Merckens, die CEO en lid van de Raad van Bestuur is sinds 1 juni 2010: "Ik heb met grote passie en energie bijgedragen aan de transformatie van Wessanen. We hebben een positieve ontwikkeling gerealiseerd binnen onze Europese kernactiviteiten. Het radicale, maar noodzakelijke herstructureringsprogramma 'Wessanen 2015' werd succesvol gelanceerd en levert nu al resultaten op. Dit zou ondenkbaar zijn geweest zonder de bijdrage en de inzet van de meer dan 1.900 toegewijde medewerkers van Wessanen. Wessanen beschikt over een sterk fundament voor een verdere groei in de toekomst."
Publicatiedatum: