Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeren versmarkt in Techum kent een succesvolle eerste markt

Tientallen inwoners van Techum trotseerden donderdagavond 31 oktober regen en wind voor een bezoek aan de eerste boeren versmarkt in de Leeuwarder wijk Techum. Ondanks het slechte weer was de sfeer op de markt zeer goed. De bezoekers van de markt konden middels proeverijen kennismaken met de diverse Frysk Eko Produkten, dat dit direct naar meer smaakte bleek wel uit de vele positieve reacties en natuurlijk de aankopen die vervolgens gedaan werden.


Wethouder Isabella Diks van Leeuwarden verricht de openingshandeling.

Officiële opening door wethouder Isabella Diks

Dhr. Gerben Engwerda van het Frysk Eko Produkt verwees in zijn welkomstwoord naar de meerwaarde van eigen afzet voor de telers, boeren en producenten van het Frysk Eko Produkt. De korte lijnen van boer naar bord zorgen ervoor dat ook lokale boeren weten waar hun producten naar toe gaan en consumenten weten waar hun eten vandaan komt, gevolg een eerlijke prijs voor de boeren en kraak verse producten voor de consumenten. Wethouder Diks, ietwat verlaat door de grote verkeersdrukte in Leeuwarden, ondersteunde de woorden van Gerben Engwerda en gaf aan hoe goed een initiatief als de boeren versmarkt in Techum past binnen het streven van 'De Eetbare Stad', een belangrijk speerpunt van wethouder Diks.

Voor Techum en omstreken

De markt staat op het terrein van Iterij By It Alddjip, een kleine oppervlakte maar daardoor wel erg 'smûk' (sfeervol). De wijk Techum is in opbouw en voorzieningen zoals winkels zijn er dan ook nog niet, de boeren versmarkt met biologische streekproducten is dan ook een welkome voorziening in de wijk en bewoners zijn dan ook enthousiast over het initiatief. Door de locatie, aan de toegangsweg aan het begin van Techum, is de markt ook zeer toegankelijk voor mensen die na hun werk in Leeuwarden naar huis rijden.


Elke donderdag van 17:00 tot 19:00 uur

De Gemeente Leeuwarden heeft de producenten van het Frysk Eko Produkt een vergunning gegeven voor een proefperiode tot januari. Dat wil zeggen dat in november en december elke donderdag van 17:00 tot 19:00 uur biologische eieren, kaas, brood, koekjes, vlees, groente en fruit te verkrijgen zijn op de boeren versmarkt in Techum en bij succes hopelijk ook daarna.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van het Frysk Eko Produkt: Marieke Engwerda, 06 13601928, [email protected] en
www.fryskekoprodukt.nl.
Publicatiedatum: