Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PLUS introduceert nieuwe serie verantwoorde huiswijnen

PLUS introduceert een nieuwe serie Fairtrade en biologische huiswijnen. Hiermee vergroot PLUS haar assortiment verantwoorde producten wederom.
 
De huiswijnserie bestaat uit zes wijnen, die elk óf biologisch óf Fairtrade zijn. De twee nieuwe biologische wijnen zijn gemaakt van biologisch geteelde druiven. De vier nieuwe Fairtrade wijnen dragen het Fairtrade keurmerk. Dit garandeert dat de wijn tegen een eerlijke prijs is ingekocht en dat er lokale ontwikkelingsprojecten worden opgestart. Kopers van PLUS Fairtrade huiswijn steunen niet alleen de wijnproducenten, maar ook hun werknemers, hun families en vaak zelfs de hele gemeenschap. Alexandra Pouderoyen, wijninkoopster van PLUS: "Het is toch prachtig dat onze klanten door Fairtrade huiswijn te kopen hardwerkende boeren, hun werknemers en gezinnen kunnen helpen? En door biologische huiswijn te kopen dragen ze een steentje bij aan een beter milieu. Ook bij de samenstelling van het wijnassortiment proberen wij zoveel mogelijk verantwoorde keuzes te maken."


School in Zuid-Afrika gefinancierd met de premies van PLUS Fairtrade huiswijn.
 

PLUS beste Fairtrade én beste biologische supermarktketen

Uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie is gebleken dat PLUS van alle retailers het grootste aanbod aan Fairtrade en biologische producten verkoopt. Op basis hiervan is PLUS in november 2012 door Milieudefensie uitgeroepen tot beste Fairtrade én beste biologische supermarktketen van Nederland. Uit recent onderzoek door onderzoeksbureau Nielsen is daarnaast gebleken, dat wijnkopende consumenten vinden dat PLUS de Beste Wijnafdeling van Nederland heeft.
 

Verkrijgbaarheid

De wijnen van de nieuwe serie komen uit verschillende delen van de wereld en zijn elk gemaakt van één bekend druivenras (allen 4,49 euro):

Sauvignon Blanc, Stellenbosch, Zuid-Afrika, Fairtrade
Chardonnay, Central Valley, Chili, Fairtrade
Merlot, Western Cape, Zuid-Afrika, Fairtrade
Cabernet Sauvignon, Central Valley, Chili, Fairtrade
Tempranillo, Vino de la Tierra de Castilla, Spanje, biologisch
Syrah, Vin de France, Frankrijk, biologisch
Publicatiedatum: