Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geslaagde Estafette-filmavond 'Dansen met gehoornde dames'

Volle bak gisteravond (15 oktober) in het Beaufort-huis in Austerlitz: maar liefst 100 mensen kwamen er om de film 'Dansen met gehoornde dames' te zien. De filmavond werd georganiseerd door Estafette de biologische eetwinkel naar aanleiding van de heropening onlangs van de Estafette-winkel op de Leusderweg in Amersfoort.


Vragen vanuit het publiek aan Jan Dirk van de Voort en Onno Gerritse.

Voorafgaand aan de film vertelde filmmaker Onno Gerritse waarom hij de film gemaakt heeft. "Een verhaal dat verteld moest worden", legde hij uit, "maar helaas stonden de publieke omroepen er niet voor open." Daarom heeft hij de film uiteindelijk in eigen tijd en uit eigen middelen gemaakt. Met succes, want het is een indringende, maar soms ook grappige film geworden. Over de ervaringen van Jan Dirk en Irene van de Voort van De Groote Voort in Lunteren als ze besluiten hun koeien geen antibiotica en vaccinaties meer te geven en over hun zoektocht naar totale balans op het bedrijf, van bodem tot koeien tot kaas.


Mooie beelden.

Na afloop van de film kon het publiek vragen stellen aan Jan Dirk van de Voort en kon er Remeker-kaas worden geproefd: Pril, Rijp en Olde. Toegang voor de film was gratis. Probleem van filmmaker Onne Gerritse is, dat hij geen entreegeld voor de film mag vragen in verband met muziekrechten en dergelijke. Deze filmavond was mogelijk dankzij een mooie samenwerking tussen Onno Gerritse, het Beauforthuis en Estafette. Op de oproep aan de bezoekers om een vrijwillige bijdrage te doen opdat de film opnieuw ergens vertoond kan worden, is zeer positief gereageerd. Estafette zal alle bijdragen van gisteravond gebruiken als startkapitaaltje om een volgende filmavond te organiseren. Een datum volgt binnenkort!


Remeker-kaas proeven na afloop.

Voor meer informatie over de film: www.dansenmetgehoorndedames.nl
Publicatiedatum: