Discussie over nieuwe Duitse importregels voor bio-producten gevoerd op Anuga

Vanaf 1 juli 2014 veranderden de importregels voor biologische waren naar Duitsland. Op de levensmiddelenbeurs Anuga (5-9 oktober) discussieerden vertegenwoordigers van overheidsinstanties en controleposten over de mogelijkheden en risico's van de nieuwe regels. Daarbij werd duidelijk: wat aan de ene kant het verloop van de procedure makkelijker maakt, vergroot aan de ander kant de kans op fouten.
 
Zo zei bijvoorbeeld Michael Gertz van de overheidsinstantie voor Economie, Verkeer en Innovatie in Hamburg: "De import wordt weliswaar makkelijker gemaakt, maar de importeurs zijn daardoor echter meer op zichzelf aangewezen en de overheidsinstanties krijgen zo minder mee van de gang van zaken." Ali Öksüz van het Duitse 'Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung' (BLE) verklaarde de consequenties van de nieuwe regelingen: "Volgens de nieuwe regels kunnen wij verkoopvergunningen bij overtredingen niet meer zelf intrekken." Het BLE is hier momenteel echter nog wel voor verantwoordelijk en informeert de Europese Commissie, EU-lidstaten en overheidsinstanties over vastgestelde onregelmatigheden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.