Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zaterdag 26 oktober:

Nacht van de Nacht in 'nachtrestaurant' van Antropia

Op zaterdag 26 oktober organiseert de Natuur en Milieufederaties de Nacht van de Nacht. Gemeente Utrechtse Heuvelrug presenteert deze avond de digitale Lichthinderkaart en opent hiermee het Nachtbuffet bij Antropia op Landgoed de Reehorst te Driebergen.

Op zaterdag 26 oktober, de Nacht van de Nacht, gaan de lichten massaal uit in Nederland. Omdat er al zoveel licht is. Terreinverlichting, sierverlichting, sportveldverlichting, glastuinbouw, skybeamers… Al dat licht verstoort het bioritme van mensen, dieren en planten en kan op den duur zelfs een heel ecosysteem ontwrichten. Tijd om met z'n allen het licht uit te doen. Om de nacht eens anders te beleven en echt te genieten van het donker.

Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt beleid voor de openbare verlichting in de gemeente: Donker waar het kan, licht waar het moet. Met de opening van de lichthinderkaart wil zij letterlijk in kaart brengen waar mensen teveel licht ervaren. Zo kunnen mensen op de digitale kaart locaties doorgeven waar wat hun betreft teveel licht is. De opening van de Lichthinderkaart is meteen de aftrap voor het Nachtbuffet. Terwijl de schemering over het landgoed valt, kan iedereen de zintuigen op scherp zetten in het vernieuwde 'nachtrestaurant' van Antropia. Kinderen roosteren marshmallows en poffen kastanjes in het kampvuur op het landgoedterras. En leren nog iets bij over de sterren die ze deze avond van dichterbij kunnen bekijken bij heldere hemel. De avond wordt afgesloten met een verrassende nachtvoorstelling op het landgoed. En we kunnen nog lang nagenieten van het donker, want deze nacht gaat de klok een uur terug.

Kijk voor meer informatie over de programmering op www.antropia.nl.
Publicatiedatum: