Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuurwinkel Gouda genomineerd voor duurzame titel

Dit jaar wordt voor de tweede keer de MVO-award Gouda uitgereikt. Dat is een prijs voor Goudse ondernemingen die succesvol zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Natuurwinkel Gouda is dit jaar samen met twee andere genomineerde Goudse bedrijven in de race voor de jaarlijkse titel en trofee. Middels een stemmodule op de website www.fairtradegemeentegouda.nl kunnen geïnteresseerden korte filmpjes bekijken, waarin de bedrijven zich voor stellen en hier ook hun stem uitbrengen.


Deze kinderen doen mee aan de Wereldreis-speurtocht.

MVO

Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt een bedrijf de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Het bedrijf maakt bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit.


Duurzaamheidsspeurtocht in Natuurwinkel Gouda.

Gouda actief rond duurzaamheid

Stichting Fairtrade gemeente Gouda heeft deze weken een aantal activiteiten georganiseerd rondom het thema duurzaamheid zoals een symposium, de Duurzaamheidsmarkt, Afvalmarkt en de Duurzaamheid speurtocht.

Natuurwinkel Gouda haakt, net als voorgaande jaren, graag aan omdat het thema goed past bij de totale bedrijfsvoering van de Natuurwinkel. Zo bezochten er de afgelopen 2 weken bijna 300 basisschoolleerlingen in groepjes de winkel die de jaarlijkse Wereldreis route volgden. Deze reis voert leerlingen van groep zeven en acht langs verschillende bedrijven in de binnenstad van Gouda, waarbij ze zelf ontdekken hoe producten gemaakt zijn, waar de grondstoffen vandaan komen en wat de relatie is tussen de producten, het milieu en ontwikkelingslanden. Ook leren ze over hun eigen rol in hun koopgedrag. Op zaterdag 12 oktober was de Natuurwinkel ook aanwezig op de Duurzaamheidsmarkt in de grote St. Janskerk in de stad (zie foto rechts). Alle bezoekers hiervan, en klanten in de winkel ontvingen afgelopen zaterdag gratis een biologische krom-kommer en uitnodiging te stemmen op hun favoriete bedrijf.

De uitreiking van de MVO award Gouda vindt plaats tijdens de landelijke Fairtrade Week op vrijdag 1 november.
Publicatiedatum: