Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groener bezorgen in en ommeland

Landgoud trapt e-bakfiets-campagne af in Groningen

Op woensdag 2 oktober overhandigde wethouder Joost van Keulen een groengekleurde e-bakfiets aan Hero Havenga de Poel van biologisch landbouwbedrijf Landgoud. Hiermee is de e-bakfiets van 'Ga slimmer reizen & werken' officieel in gebruik genomen. Landgoud is het eerste bedrijf dat de e-bakfiets uitprobeert om bestellingen in en om de stad Groningen rond te brengen.

Landgoud: (h)eerlijke producten

Landgoud is een biologisch landbouwbedrijf in Noord-Groningen. Met zorg en aandacht worden daar diverse gewassen verbouwd, waaronder de witte aalbes, appelen, bieslook, baktarwe en spelt. Dit wordt verwerkt tot onder andere Blanka wijn, sap en siroop. Veel producten worden rechtstreeks aan horeca, detailhandel en consumenten geleverd. Voor mede-eigenaar Hero Havenga de Poel is het ideaal om te e-bakfiets uit te proberen: "Wij gaan de komende weken alle bestellingen in stad en ommeland hier mee bezorgen. Het gebruik van een e-bakfiets past goed bij onze bedrijfsfilosofie. Naast eerlijke en heerlijk producten, kunnen we nu experimenteren met duurzame distributie. Gezonder kun je het niet krijgen."Het project 'Ga slimmer reizen & werken' stimuleert graag duurzame vervoersmiddelen die een goed alternatief zijn voor de auto. Met deze campagne wil zij ondernemers laten experimenteren of de elektrische bakfiets een interessant alternatief is voor het rondbrengen van goederen. Een e-bakfiets heeft minder CO2-uitstoot dan een bestelauto en is daarmee beter voor het milieu. De elektrische ondersteuning maakt het ook goed mogelijk om zwaardere pakketten te vervoeren en om langere afstanden af te leggen. Wethouder Joost van Keulen ziet grote voordelen van de e-bakfiets: "Het is schoner, goedkoper en in veel gevallen een goed alternatief voor de bestelauto. Zeker in een compacte stad zoals Groningen kan het een uitkomst bieden."

De campagne wordt ondersteund vanuit het Europese BESTFACT-programma en is bedoeld voor alle ondernemers in de regio Groningen-Assen. De e-bakfiets kan twee weken worden geleend. Aanmelden kan via [email protected].

800 euro retour bij deelname onderzoek

Wanneer ondernemers besluiten om een e-bakfiets te kopen, kunnen zij bovendien meedoen met een onderzoek waarmee zij 800 euro terug krijgen op de aanschafprijs. Het onderzoeksbureau Mobycon voert het onderzoek uit. Meer informatie staat op www.gaslimmerreizen.nu.
Publicatiedatum: