Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tevens bekendmaking halfjaarcijfers

Deelnemers uit primaire sector en retail gezocht voor Bio-Congres

Tholen - Momenteel worden de laatste voorbereidingen voor het Bio-Congres 2013 getroffen. Het jaarlijkse Bio-Congres wordt dinsdag 8 oktober gehouden in Restaurant Fifteen in Amsterdam. Tijdens het congres worden de halfjaarcijfers bekendgemaakt en presenteert Bionext voor het eerst een inventarisatie van de omzet in de kleinere kanalen.

Het thema van het congres dit jaar is 'Gezond Gegrond?'. De principes van de biologische landbouw houden de belofte in van gezond voedsel. Dat is mooi, want er komt steeds meer aandacht voor gezonde voeding. Daar speelt ook de gangbare industrie gretig op in. Een uitgelezen moment dus om te onderzoeken hoe de biologische sector haar voorsprong kan behouden – en haar relevantie vergroot.André Brouwer hoopt dat de deelnemerslijst de komende dagen nog aangevuld wordt met wat meer boeren en winkeliers. "Vooralsnog hebben vooral veel handelaren en verwerkers zich aangemeld voor het congres. Zij staan midden in de keten, tussen de begin- en eindschakels in. Om een goede discussie te kunnen voeren lijkt het mij echter goed als er ook voldoende vertegenwoordigers vanuit de primaire- en retailsector het congres bij zullen wonen. Samen moeten we de beweging maken."

Professor Jaap Seidell zal tijdens het congres ingaan op voeding en gezondheid. "Hij gaat onder meer benadrukken hoe belangrijk het is dat de consument weer in contact komt met de bron van het voedsel. Veel boeren kiezen tegenwoordig voor boerderijverkoop en hebben daardoor contact met de eindgebruiker, maar er zitten er ook genoeg bij tussen die enkel produceren. Het zou goed zijn als deze producenten allemaal zien en bedenken waar ze het voor doen. Bio is van nature maatschappelijk geëngageerd. Aspecten als gezondheid en zorg zijn niet voor niets opgenomen in de regelgeving van de IFOAM. Als geen ander zouden wij moeten kunnen bijdragen aan het helpen oplossen van problemen als obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten. De vraag is alleen: hoe? We hopen dat het congres daarvoor diverse richtingen laat zien, geholpen door mensen van buiten."

Klik hier om je aan te melden voor het Bio-Congres.

Voor meer informatie: André Brouwer, 06 22198089