Zaterdag 12 oktober

Workshop bamboe snoeien bij bio-kwekerij Randijk

Zaterdag 12 oktober organiseert Randijk Bamboe een gratis workshop bamboe snoeien. De biologische kwekerij in Leusden heeft zich gespecialiseerd in niet-woekerende bamboesoorten, maar ook over de woekerende varianten komt u tijdens de workshop van alles te weten. Bamboe is een product in opmars, wat mede te danken is aan het feit dat het een plant is die jaarrond groen is en bovendien goed in de perken te houden is – mits op de juiste manier geplaatst. Op de kwekerij vindt u naast bamboeplanten voor in de tuin ook palen, stokken en schermen in diverse formaten. In het bamboewinkeltje vindt u voorbeelden van milieuvriendelijke toepassingen van bamboe in de bouw, textiel en huishouden.


Inhoud workshop

Tijdens de workshop leert u onderscheiden of een bamboe al dan niet woekerend is, welke soort geschikt is voor welke plek, wanneer u bamboes het best kunt snoeien, en welk onderhoud nog meer nuttig is. Natuurlijk is er ruimschoots tijd om vragen te stellen aan de kweker. Bovendien kunt u na afloop wat zelf geoogste bamboestokken mee naar huis nemen. Neem voor de snoeiworkshop stevige werkkleding en schoeisel mee en liefst een eigen snoeischaar en een zaagje. De koffie staat klaar vanaf 10:00 uur; er wordt gewerkt van 10:30 tot 13:30 uur. Zorg zelf voor een lunchpakket.

Opgeven is gewenst: info@bamboe.nl of 033 4320501.

Locatie: Laapeerseweg 1a, 3131 SB Leusden.

Voor meer informatie: www.bamboe.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.