Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eten bij de boer op Hoeve Sonneclaer: vrijdag 11 oktober

Op vrijdag 11 oktober organiseren Hoeve Sonneclaer en Grand Café Het Huis met de Duivengaten 'Eten bij de boer'. Het betreft een driegangendiner bereidt door chef-kok Marije Dekker van het Huis met de Duivengaten en geserveerd op het erf van Hoeve Sonneclaer. Boer Gerard van Hoeve Sonneclaer geeft een rondleiding over het bedrijf en onder het eten is er gelegenheid vragen te stellen en in discussie te gaan over het bedrijf en de agrarische sector. Het etentje wordt medemogelijk gemaakt door 'Eten bij de boer', een initiatief van Plattelandsjongeren.nl en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt.

De bedrijven

Hoeve Sonneclaer is een biologisch melkveebedrijf. Het bedrijf is elke dag geopend voor publiek. Naast een speeltuin, camping, diverse boerderij dieren en 'boeren' activiteiten maken ze hier ook ambachtelijk boerderij-ijs.

Grand café 'Het Huis met de Duivengaten' is een jong veelzijdig bedrijf. De menukaart is voor iedereen toegankelijk, ze proberen de producten uit de omgeving te halen. Herkenbaar en (h)eerlijk. Zo ook het biologische ijs van Sonneclaer, wat goed past bij onze desserts.

Eten bij de Boer

Onder de naam 'Eten bij de Boer' organiseren Plattelandsjongeren.nl en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt op meerdere plekken in Nederland diners op een boerderij voor burgers uit de directe omgeving. Tijdens het diner leren boer en burger elkaar beter kennen en krijgt de burger de kans om te zien en te proeven hoe het ervoor staat met de agrarische sector in Nederland. Een chefkok waarborgt de kwaliteit van het diner en zal (deels) koken met producten van de boerderij.

Eten bij Hoeve Sonneclaer

Kom ook naar 'Eten bij de Boer' bij Hoeve Sonneclaer. Tijdens deze leuke avond is er de gelegenheid om vragen aan elkaar te stellen en elkaar als boer en burger beter te leren kennen. In verband met een beperkt aantal plaatsen is opgave noodzakelijk. U kunt zich uiterlijk tot dinsdag 8 oktober opgeven via het e-mailadres [email protected] of via 06 53759244. Kijk voor meer informatie op de websites www.plattelandsjongeren.nl en www.najk.nl. De kosten zijn 15 euro per persoon exclusief drankjes. De avond begint om 18:30 uur.
Publicatiedatum: